Miért mondogatja ezt a hasfájást?
Figyelt kérdés
Az anyósom már kikészít. A kislányom 2 hónapos, késő délután, este nyűgösebb, olyankor csak az nyugtatja meg, ha én felveszem és ringatom, sétálok vele. Az anyósom meg állandóan azzal jön, hogy biztos a pocakja fáj, adjak neki köményes teát, stb... Ha a hasa fajna, akkor nem nyugodna meg egy kis törődéstől, vagy rosszul gondolom? Miért gondolja azt, ha sír a baba, csak a hasa fájhat?2017. szept. 15. 13:26
1/15 anonim válasza:
Azért mert ez a mániája a fölöttünk lévő generációnak. Anyósom egy kiállhatatlan nő, anyám viszont tök jó fej, de ha nyekken egyet a baba mindkettő azonnal a hasfájásra gyanakszik, úgy, hogy nem is hasfájós a lányunk. Nem kell foglalkozni velük.
2/15 anonim válasza:
az este jelentkező nyűgösség, sírás, ami ringatásra, melegre enyhül tipikus hasfájós tünet.
anyósod azért mondogatja, mert látott már leaglább egy csecsemőt az életében, és láthatóan sikerült hosszútávon is életben tartania.
3/15 anonim válasza:
Ahogy az első írja, tökéletesen mondja.
4/15 anonim válasza:
Én amúgy ezt a köményes dolgot nem értem, nekem pl. a köménytől van irdatlan hasfájásom, meg kínoznak tőle a szelek. Rendesen el kellett hagyni a konyhából mint fűszert. Hülye lennék adni a gyereknek hasfájásra, főleg, ha csak felmerül, hogy esetleg az a baj.
5/15 anonim válasza:
nem sima (fűszer)kömény, hanem édeskömény.
6/15 anonim válasza:
5-ös az édeskömény is okozhat hasfájást. Úgy is okozhat a babánál hasfájást, hogy csak az anya issza a szoptatós teakeverékben, nem még direkt adva.
7/15 anonim válasza:
Engem is ezzel nyúzott anyósom, hogy nem hasfájós- e a gyerek. Már kínomban inkább azt mondtam neki, hogy persze, kapott teát a baba. Így anyós megnyugodott, hogy hozzájárult a babázáshoz, és engem se cseszegetett ezzel tovább. Persze én 500 km-ről azt mondok, amit akarok, nem tudja ellenőrizni. ;) ha közel van az anyós, úgy nehezebb.
8/15 anonim válasza:
haha :D :D :D
nálunk is ez volt :D amikor anyatejet kapott a baba, mindenre figyeltem h ne "ártsak" neki.a tápszer is tökéletesen el lett találva.
ez egyszerűen a mániájuk úgy, mint a "biztos éhes azért sír" mondat... nálunk ez is volt :D
én amúgy meg nem mondtam olyankor semmit, csak nyeltem egyet és ment fel a vérnyomásom :D az én gyerekem én "értek hozzá"
9/15 anonim válasza:
Mert régen csak ezt tudták, hogy fáj a hasa. Nem kérdezted még meg, hogy vajon reggel, délben miért nem fáj neki, ha hasfájós? Úgy idegesített engem is ez a butaság és az a baj, hogy sok fiatalabb is ezt szajkózza olyan mélyen be van ez táplálva. Soha nem itattam vele édeskömény teát és érdekes, hogy mindig elmúlt a hasfájás, ha csökkentettük az ingereket, elvonultunk és el is aludt általában csak kicsit nehezebben ment. Aztán éjjel se fájt a hasa.. muhaha
10/15 A kérdező kommentje:
Igen, nálunk is alszik éjjel, jókedvű délelőtt, olyankor nincs "hasfájás"... A védőnő szerint sem az, csak igy vezeti le a feszültséget a sok inger miatt. Dehát akkor úgy látom nem csak nálunk írható minden a hasfájás számlájára. :)
2017. szept. 15. 20:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!