Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A spenótot hogy vezettétek...

A spenótot hogy vezettétek be? A hozzátápis táplázatok azt írják, hogy heti egyszer adható, de akkor hogy adjam neki kb.3-4 napig egymás után, hogy kijöjjön az allergia, ha esetleg hajlamos rá? Vagy kijönne egy evéstől is? Ma adtam először neki.

Figyelt kérdés

Még egy kérdés: nyolc hónapos babának sima zacskós rizst főztök, vagy bio rizst?

köszönöm

2010. máj. 26. 16:35
 1/10 anonim ***** válasza:
sima rizst adtam neki ennyi idősen. Spenótot nem "kóstoltattam", hanem adtam neki egy rendes adaggal. Aztán kb egy-másfél hét múlva kapott megint. semmi baja nem volt, nem hiszem hogy arra allergiás lenne bárki is
2010. máj. 26. 17:11
 2/10 anonim ***** válasza:
3-4 napig nem egy egy adagot adsz neki, hanem 2-4-6 kiskanállal. ha megvan, minden oké, nem allergiás, fáj a pocak, stb. akkor heti 1x adj csak neki
2010. máj. 26. 17:41
 3/10 anonim ***** válasza:

Off: miért csak heti 1x lehet spenótot adni?

Válasz: nem kell 3-4 napig adni egy bizonyos ételt bevezetéskor. Hanem 3-4 naponta célszerű új ízt bevezetni, hogy ha kicsapná egy étel, akkor tudd, hogy mitől van. Ha minden nap más ízt kap, akkor nem lehet tudni, hogy a mai v. a tegnapi csapta ki.

Bevezetésnél pedig én először adok pár kanálnyit, utána pedig másnap amennyit kér. De újabb ízt csak 2-3 nap után adok. Addig eszi amiket már ismer.

2010. máj. 26. 17:48
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a segítséget.

Ezzel egyébként én is bajban vagyok, eddig mindent négy napig adtam (már az új ízeket), de a héten bizonytalanodtam el, hogy jól csinálom e.

Most akkor hogy kell? Úgy, ahogy az utolsó válaszoló írta?

2010. máj. 26. 18:02
 5/10 anonim ***** válasza:

úgy kell, hogy egy új ízt 3-4 napig adsz. első nap 2 kiskanállal, második nap 4 kiskanállal, 3. nap fél adagot, 4. nap pedig lehet bátran. közben persze adod a már megszokott ízeket. a kóstoltatás folyamatos, nem időnként kóstoltatjuk a babákat, annyi zöldség, gyümölcs, hús van, hogy nem kell leállni, minden héten egy új ízt 10 órai étkezés előtt! :)

ha nem adod 3-4 napig minden nap akkor nem feltétlenül fog kijönni az allergia. tehát ha csak 1 nap adtál, akkor nem kóstoltattad meg vele még

2010. máj. 26. 18:17
 6/10 anonim ***** válasza:

Sima rizst főzök.

A másik kérdésre válaszoltak többen.

2010. máj. 26. 18:24
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat, jó babázást kívánok mindenkinek :)
2010. máj. 26. 20:12
 8/10 anonim ***** válasza:

Úgy tűnik, hogy mint mindenben, ebben is megoszlanak a vélemények. Szerintem, ha allergiás a baba, akkor igenis kijön rajta akár 1 nap alatt is, sőt akár egy kanáltól is (ha nagyon durva allergia). És, ha adsz 4-6 kanállal, akkor azért az nem olyan nagy mennyiség, hogy baj legyen belőle. Ha semmi és adsz egy rendes adagot, akkor pedig lehet, hogy kicsapja, de az sem lesz súlyos allergia, mert akkor kijött volna 5 kanáltól is. De ez az én véleményem.

Illetve praktikussági ok: pl egy üveg bébiétel max 3 napig tartható. Sorba lehet kidobálni a bébiételeket, mire végzel a kóstoltatással. 1. nap 1 kanál, 2. nap 4-5 kanál, 3. nap fél adag (jó esetben csak itt kell kidobni, nem második nap). Ráadásul ha ízlik a babának, az nem szerencsés, hogy elveszem tőle és kap mást - mégegyszer - szerintem.

EGyébként nekem a védőnőm még így is azt mondta, hogy túl óvatos vagyok.

Pici babánál az első ízeknél még én is így kóstoltattam, de 8 hósnál már nem.

2010. máj. 27. 09:01
 9/10 anonim ***** válasza:

allergiás baba anyukája vagyok... sajnos nincs igazad :( bár úgy lenne...

azért a nagyon allergizáló dolgokkal vigyázz, azokkal tényleg óvatosan! mivel általában nem az első nap jön ki az allergia, második nap pedig fél üvegtől olyan súlyosan jöhet ki, hogy befulladhat :(

(pl. a méhcsípésnél is így van, az első csípéstől semmi baja, a harmadiknál meg kórházba kerül, de persze ez csak egy példa a sok közül)

ez nem egy olyan dolog amit mindenki máshogy tud, az már más kérdés, hogy Ti lazábban veszitek, gondolom ha a családban nincs allergiás akkor nem is feltétlen kell szigorúan venni.

remélem nem sértettelek meg azzal, hogy ezt leírtam!

2010. máj. 27. 20:09
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem íróval.Nálunk is van allergia (többféle).Az utóbbi esetnél az volt a szerencsénk, hogy nagyon óvatosan kóstoltattam.Nem rögtön jött ki a reakció, hanem a 3. napon.
2010. máj. 27. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!