Van aki alkalmazza az Anya taníts engem című könyvet és használ?
szia
igen, mi használjuk. szerintem remek feladatok vannak benne. sokszor az egész havi feladatsort végigjátszuk egy nap alatt, máskor meg egyet sem - bár ez ritka. szerintem használ. a lényege a könyvnek szerintem az, hogy ráébreszt milyen elemi dolgokat kell megmutatni a gyerekednek és hogyan. nekem nagyon jól jött, még ha kissé együgyű vagy elavult is néhol. pogácsázás: ökölbeszorítod a kezed, és összeütögetve mondokázol: sütöm sütöm pogácsát. én általában havonta előveszem, megnézem, hogy nagyjából mik a feladatok, meg mit hagytam ki a múlt hónapban és azt játszom vele. nem kell agyalni rajta legalább, a legtöbb bárhol játszható. szóval nekem nagyon hasznos. szerintem egy kicsivel ügyesebb a koránál, de ennek semmi jelentősége valójában. nem verseny, és szerintem teljesítménykényszer sincs. csak neked könnyebb szerintem.
nem az első vagyok, de azért megírom: Deákné B. Katalin: Anya, taníts engem! (fejlesztési lehetőségek születéstől iskolakezdésig)
mi úgy sütünk pogácsát, hogy csak egyszerűen tapsolunk, és közben mondom neki a mondókát, amit már átköltöttönk: Süti süti pogácsa, anyának, apának, és a kicsi babának :)
Nekem nem annyira jött be ez a könyv, mint vártam. A kisfiam sosem tudta azokat a feladatokat, amelyeket az adott hónapos korhoz ír a szerző. A legtöbbjük nem is érdekelte. E miatt mindig úgy éreztem, hogy le van maradva, többet kellene tudnia. Végül hogy ne stresszeljem magam, hagytam a bánatba az egészet. Ritkán előveszem, elszörnyedek miket kellene tudnunk és gyorsan el is rakom.
Amúgy biztosan gyereke válogatja hogy jól lehet-e használni. Nekem az a benyomásom - de biztosan lesz aki rácáfol - hogy a nyugisabb babáknak való, akik hajlandóak 15-20 percet izgés-mozgás, rohangálás nélkül eltölteni.
Én is csak a havonta egyszer szoktam belenézni, hogy mik a havi feladatok. Én igyekszem mutatni neki, de ő nem hajlandó utánozni. Pl. az Istennek se akar egy kockát rárakni a másikra. Ha sikerül neki, rögtön lerombolja. Viszont az életszerű dolgokat simán csinálja. Sétál a babájával, főz anya mellett, segít apának gazolni a kertben. Szerintem ennek a könyvnek az lényege, hogy mint szülők megmutassuk a gyermeknek, hogy milyen "lehetőségei" vannak az életben. Nem baj, ha nem utánozza, majd idővel rájön és sikerül neki.
Egy 16 hónapos kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!