Szeretnénk régies, hagyományos nevet adni a babánknak, kisfiút mondtak de nem látszott rendesen. Katona név mellé? Mihály, Kálmán, József, Ferenc, Lajos ezek a kedvencek Ha kislány Margit vagy Erzsébet
A Mihály teljesen jó név, de a Kálmán és a Ferenc sem rossz.
A lány nevek viszont nem tetszenek.
Inkább : Rozália, Magdolna, Júlia, Anna (most is nagyon gyakori), Zsuzsanna, Zsófia (szintén elég gyakori most is)
Szerintem a Mihály a legjobb hangzású a vezetéknévvel. A József se lenne rossz, de Katona József az a Bánk bán.. :))
A lánynevek nekem tetszenek, végre nem Hanna-Anna. (Szép név az Anna, nekem is a 2. nevem, de olyan gyakori) Talán az Erzsébet jobb, mert többféleképpen lehet becézni.
A Te neveid közül a Katona Mihály, Katona Ferenc és Katona Erzsébet tetszik legjobban, végre nem tudatnevek, belőlük biztosan nem lesz 10 az oviban mint a Nolekből, Benettekből és Amirákból.
Nekem ezek tetszenek még:
lány: Julianna, Júlia Cecília,Dorottya, Gyöngyvér, Franciska, Karolina, Lívia, Róza
Fiúnak esetleg Endre? Szép név, és elég régi, mégis viselhető ma is, de nem tartozik a gyakran választott nevek közé.
Lánynak meg mondjuk Júlia, Márta, Karolina.
Eszter, Annamária vagy Júlia esetleg?
A Margitot és az Erzsébetet felejtsd el. Még szokták adni a Lujzát.
Szerintem a Ferenc és Lajos nagyon nem. Így hívják apát, nagyon régimódi, már túlzottan az.
A Mihály tetszik
Lőrinc, Zsolt, Gyula, István, László, András, Dániel
Ha meg kislány lesz, akkor Anna, Katalin, Rozália, Rózsa, Margaréta (a Margit helyett esetleg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!