Ajánlanátok babaszakácskönyvet?
Szia,
a kismamablog.hu-ról töltöttem le anno. Nézd meg, hátha tetszik.
Szia!
Igény szerinti hozzátáplálásról nem hallottam, csak igény szerinti szoptatásról, de persze nem biztos, hogy nincs is. :) Én igény szerint szoptattam. Szerintem kár megvenni bármilyen szakácskönyvet ha van neted, mert ingyen egy csomó-csomó hasznos infót találsz. Én kaptam egy könyvet, ezt: [link] Nagyon sok hasznos infó van benne, nem csak receptek. A recepteket egyébként a netről egészítettem ki, meg fejből, meg egy idő után úgyis belejössz és esetleg olyat találsz ki, ami nincs sehol! :)
Egyébként attól, hogy szoptatsz, 6 hónapos kortól már 99 %-ban mindenki azt ajánlja, hogy kezdjük el a hozzátáplálást. Én sem siettem, 6 hónaposan gyümölcsök, 7 hónaposan zöldségek, 8 hónaposan husik... és így tovább. 21 hónaposa a fiam és még szopik! De 6 hónap után már a babák fejlődéséhez szükségesek olyan vitaminok, ásványi anyagok, amik már az anyatejben nincsenek, vagy kevesek, ezért célszerű elkezdeni a kóstoltatást. Ráadásul most jön a nyár, itt a sok friss gyümölcs, zöldség, pont időben vagy!!! Ja, és nehogy úgy értsd, hogy lehurroglak, azért írtam, hogy én is még szoptatok, csak a nézeteimet osztom meg veled, aztán ami tetszik megfogadod, vagy nem. :D
Boldog babázást!
Ismét 2.
Kíváncsivá tettél, így kicsit utánaolvastam ennek az igény szerinti hozzátáplálásnak... :) Ez még elég gyerekcipőben jár, főleg itt Magyarországon, ahogy olvasom, tényleg kevés infó van róla. Két dolog fogalmazódott meg bennem:
1. Az én babám mindig telepocakig szopta magát, így utána esélytelen lett volna bármit is adnom neki kóstolni, mivel általában bealudt. Ezért én mindig előbb kóstoltattam, ha kért, ízlett evett amennyi jól esett neki, utána pedig szopizott ameddig jól lakott és elaludt.
2. Ha többféle kaját raksz elé és ő mindenből eszeget, utána pedig esetleg valamire allergiás lesz, vagy megfájdul a pocakja, honnan tudod, hogy mit nem szabad neki adni?
Én sem erőltettem neki semmi kaját, mai napig azt eszi amihez kedve van, és akkor amikor éhes. Igaz, hogy ez azzal járt, hogy 1 éves koráig kb. 2 óránként evett keveset (minden második evés a szopás volt), ettől a dokinéni ki is akadt, de én is úgy voltam vele, hogyha neki ez így jó, akkor miért ne? Nem volt soha hasfájós, és én úgy gondoltam, hogyha többször eszik keveset, az egészségesebb. Talán annyit rontottam el, hogy mai napig délben inkább cicizik, alszik és csak utána ebédel. Most próbálom a déli szopiról leszoktatni, de nem sok sikerrel... :S
Ezzel azt akarom mondani, hogy nem feltétlenül kell szóról-szóra betartani egy módszert, amit olvasol, mivel minden baba más, így az igényeik is különböznek. Én is olvasok sokmindent és amit hasznosnak vélek, azt kipróbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!