Meddig forraltátok babátoknak a vízet és meddig fertőtlenítettétek a cumisüveget? Köszönöm:8 hónapos kisfiú anyukája
1 éves korig forraltam.
6 hónapos korig sterilizáltam "rendesen", majd még 4 hónapig hetente 1x
Az én kisfiam 4 hónapos. A vizet magában nem szívesen fogadja el, így a teához én mindenképp forralom, de ált. így se csapvizet használok, hanem Szentkirályit.
A cumisüvegeket, mellszívót, cumijait én első haszálat előtt kisterilizáltam, aztán csak forró vízben mosogatom már újszülött korától kezdve, és csak kb. 2 hetente sterilizálom ki. Mondjuk Ő szopizik, és csak ritkán használunk cumisüveget, ha nem én etetem, vagy pótolni kell a lefejt tejemmel. Tápszeres babánál biztoan más lenne a helyzet.
Amúgy legtöbb helyen úgy olvasom 6 hónapig kell fertőtleníteni, szerintem 8 hónaposan már biztos elhagyhatod.
Én a már anyuka barátnőimtől kaptam a tanácsot, hogy ha első pillanattól nem tök steril minden, akkor könyebben hozzászokik a bacikhoz. Persze ez lehet attól is függ, melyik baba mennyire érzékeny. Nekünk szerencsénk volt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!