Jár hozzátok bejárónő, kertész? Miért kéne mindent nekem csinálni?
Anyósom szerint felesleges, hogy hozzánk bejárónő jár heti 2 alkalommal, mert akkor minek vagyok én itthon... (3 hónapos a babánk).
Hatalmas a házunk, mellé van egy nagy kert is medencével, sok füves területtel. Mikor beköltöztünk, a férjem mondta, hogy ő sosem volt az a típus, aki szabadidejében füvet nyírna, vagy porszívózna, ezért mondta, hogy ő fizeti a kertészt és a bejárónőt is, legyen nekem is szabadidőm a munka mellett. De ugye most itthon vagyok és az anyósom húzza a száját, hogy "csak lógatom a lábam a gyerek mellett" és hogy igenis rúgja ki a férjem a bejárónőt, oldjam meg én a háztartást.
Nekünk is vannak programjaink, mindig megyünk valahová. Igyekszem főzni is legalább heti 2 alkalommal, de tény, hogy a legtöbb időt napközben a lányunkkal töltöm.
Nagyon rosszul esik, hogy az anyósom ezt úgy állítja be, mintha én semmit nem csinálnék, főleg, hogy eddig nem volt problémánk egymással. Ráadásul mint megtudtam, telebeszéli a férjem fejét mindennel, pl. hogy nekem ne legyen hozzáférésem a számlánkhoz, ne itthon tartsa a férjem a készpénzt, hanem vigye el hozzájuk, stb. Ja, meg a legjobb, hogy én a gyerek által meglopom (!) a férjem, mert múltkor azt mondtam, hogy babaruhát megyek vásárolni és magamnak is vettem két kabátot, meg egy cipőt... Úgy, hogy közös kasszán vagyunk.
Hozzánk nem jár, férjem kéthetente végigszalad a kerten, én mindig kicsit rendezgetem a gyerek mellett, ha adott napon 5 percet gyomlálok akkor annyit, nem görcsölünk egy kis gazon :D egyébként csak fű van meg virágok, és nem is nagy. A házat is nagyjából én takarítom (80nm), azt is mindig egy kicsit itt-ott, ha jön valaki kb akkor van egyben az egész, de mivel sosincs elhanyagolva így gyorsan megvagyok. Főzéssel úgy vagyok, ha nincs kedvem vagy ötletem, akkor ebédszállítótól rendelek, kb havi 7-8 nap.
Anyósoddal meg addig ne foglalkozz, amíg a férjed melletted áll. Ha dolgoztál, akkor most is van bevételed, tehát nem csak az ő pénzét viszed. Ha meg mégis az övét viszed, ami közös, mert házasok vagytok, akkor is a magánügyetek mire költitek. Én is vettem telefont, biciklit meg néhány drágább dolgot mióta itthon vagyok, de nem érzem úgy, hogy a másik pénzét költöttem, mivel az én csedem/gyedem is benne van a közösben.
Úgy értve, hogy az ő ötlete volt.
Mert ő tényleg nem az a fajta, aki hazajön a munkából és nekiáll itthon is dolgozni a kertben, vagy a ház körül.
Őszinte leszek, ha nagy házban élnék, nagy kerttel, és lenne egy rahedli pénzem, biztos, hogy egy métert nem tolnám a fűnyírót, és a személyes tereken kívül (háló, saját fürdő, ilyesmi) szívesen takaríttatnék takarítónővel. Most se élünk rosszul, de nem nagy a lakás, megoldom, a füvet meg letolja hetente a férjem.
Anyóskának nem tetszik, hogy jó dolgod van, ennyi. Nyilván neki is jó lett volna ez annak idején, de neki nem járt, ezért most irigy.
Miért lenne baj, hogy csak kétszer főzök?
A férjem nem ebédel itthon, az irodájának az utcája tele van éttermekkel. Ezért van, hogy mi is arra sétálunk a picivel és így tudunk együtt ebédelni. (Igen, tudom, ilyenkor hirtelen mindenki ott dolgozott/dolgozik és tudja, hogy milyen az ország összes étterme és sosem enne ott.)
A lányunk még csak tápszert kap, neki sem kell külön főznöm.
Ha annyi pénzem, és akkora házam lenne, amekkora nincs, akkor hozzánk is tuti járna. Most attól, hogy mittomén, a bejárónő jön heti kétszer, attól még nem az van, hogy nem csinálok semmit, csak mondjuk nem szakadok bele a háztartásba. Azért baba mellett illik olyan tisztaságnak lennie, hogy enni lehessen a padlóról (költői túlzás, nyilván az egészséges mennyiségű kosz nem árt :D), de mondjuk egy 150+ nm-es házat egyedül megcsinálni nem egy óra, mint nekem a 28-at.
Én ilyen esetben - ha mondjuk az én rokonomnak lenne ilyenje - inkább azon filóznék, hogy nem tartanak-e attól, hogy meglopják őket... mert azért na, csak idegen a házban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!