7 hónapos kisfiam rákapott arra, hogy etetés közben kiveszi a kanalat a kezemből, de nem teszi a szájához, hanem szórakozik vele. Hogy lehet leszoktatni?
Szia!
Az én kisfiam is 7 hónapos és ő is ki akarja venni a kanalat a kezemből. A nagyobbik kisfiam is ugyanezt csinálta. Az hogy a kanalat jobban szorítod csak ahhoz vezet, hogy "dulakodtok" majd a kanálért.Én úgy olvastam egy szakértő véleményét, hogy ez is hozzátartozik a fejlődéséhez. Az etetésnél odaadok neki még egy kanalat, és ha látom, hogy azt szeretné bevenni a szájába, finoman eltolom! Azt javasolták, hogy ebben a korban legyen mindig valami apró dolog a kezében, hogy lefoglalja. Nálam eleinte a keze volt sokszor a szájában az étel helyett, de szépen leszokott róla. Nem gondolom, hogy amit a te kisfiad csinál az rossz dolog ( mi nem tartjuk annak)és le kellene róla szoktatni, inkább arra kell ügyelni, hogy ne vegye át az irányítást! Ha meg nem a szájába teszi a játékot akkor meg nincs szerintem semmi gond.Nálam, ha egy kicsit elkalandozik kajáltatás közben akkor mondom a nevét és rögtön figyel rám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!