Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hónapos kisfiam rákapott...

7 hónapos kisfiam rákapott arra, hogy etetés közben kiveszi a kanalat a kezemből, de nem teszi a szájához, hanem szórakozik vele. Hogy lehet leszoktatni?

Figyelt kérdés
Már nem tudom a szájáig eljuttatni a falatot, mert nyújtja a kezecskéit és hopp már bele is nyúlt a kajába, utána meg keni mindenhova. Próbáltam, hogy együtt fogjuk a kanalat, de nem engedi...pedig éhes!
2010. máj. 24. 12:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Szorítsd jobban a kanalat.
2010. máj. 24. 12:18
 2/7 anonim ***** válasza:
77%
Egy másik kanalat kell a kezébe rakni. Pláne, ha nem veszi a szájába. Nekem azért nem vált ez be, mert akkor a mésik kanalat rágcsálja, és nem tudom etetni.
2010. máj. 24. 12:24
 3/7 anonim ***** válasza:
54%
Te vagy a 'főnök' , ezt ne feledd! Ha odaadod neki, csak rosszabb lesz, és később csak úgy lesz hajlandó enni, hogy közben játszik. Kicsit erélyesebben rá kell szólni és abba fogja hagyni.
2010. máj. 24. 12:26
 4/7 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, nem tudom a kérdésedre a választ, csak azért irok, mert nem vagy egyedül. Nálunk is ugyanez 2 napja 8 hós a kislányom, egyszerüen nem tudom megetetni, aztán meg sír, hogy éhes. Nem marad más tápszert kell hogy adjak. Majd csak egyszer rájön, hogy hiába próbálkozik kivenni a kezemböl a kanalat :(
2010. máj. 24. 13:07
 5/7 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk az egyik kanál a lányom kezében van (1 éves), a másikkal etetem. Már próbálgatja azt, hogy beledugja az ételbe és beteszi a szájába, vagy az enyémbe. Szerintem, igy hamarabb megtanul majd egyedül enni, ha hagyod megismerkedni vele, és nem fog azzal telni az idő, hogy vadászgatja a kanalat a kezedből.
2010. máj. 24. 13:48
 6/7 anonim válasza:
100%

Szia!

Az én kisfiam is 7 hónapos és ő is ki akarja venni a kanalat a kezemből. A nagyobbik kisfiam is ugyanezt csinálta. Az hogy a kanalat jobban szorítod csak ahhoz vezet, hogy "dulakodtok" majd a kanálért.Én úgy olvastam egy szakértő véleményét, hogy ez is hozzátartozik a fejlődéséhez. Az etetésnél odaadok neki még egy kanalat, és ha látom, hogy azt szeretné bevenni a szájába, finoman eltolom! Azt javasolták, hogy ebben a korban legyen mindig valami apró dolog a kezében, hogy lefoglalja. Nálam eleinte a keze volt sokszor a szájában az étel helyett, de szépen leszokott róla. Nem gondolom, hogy amit a te kisfiad csinál az rossz dolog ( mi nem tartjuk annak)és le kellene róla szoktatni, inkább arra kell ügyelni, hogy ne vegye át az irányítást! Ha meg nem a szájába teszi a játékot akkor meg nincs szerintem semmi gond.Nálam, ha egy kicsit elkalandozik kajáltatás közben akkor mondom a nevét és rögtön figyel rám.

2010. máj. 24. 14:57
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat!:)
2010. máj. 24. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!