Miért van ez, hogy a majdnem 11 hónapos fiam az úgymond egyszerűbb dolgokat még nem csinálja, a bonyolultabb dolgokat meg igen?
Azt olvastam, hogy a születési idejének megfelelően:
A legtöbb baba:
"pápá"-t integet
az apró tárgyakat két ujjal felveszi
jól kúszik, mászik
kezével jelez
A babák fele:
"papá"-t, "mamá"-t mond a megfelelő szülőnek
nevére figyel, a "nem"-et megérti
kívánságát egyértelműen, mutogatva jelzi
Néhány baba:
pohárból iszik
egyedül áll néhány néhány másodpercig
a tárgyakat dobozba rakja.
Nos az én fiam nem mond pát, papát és mamát sem és nem integet,mutogat és 2 ujjal sem fog meg még tárgyakat, de egymásba rakja a "matrioska" poharakat, és az építőkocákat is rakosgatja már egymásra, és már kapaszkodás nélkül jár.
Hogy van ez, hogy az úgymond egyszerűbb dolgokat még nem csinálja?
Bocsi, hogy hosszú lett.
"a fűűjészpoo"
ez nagyon aranyos :) :) :)
Azta...milyen kis dumagép lehet a lánykád... biztosan imádnivaló :)
Ne felejtsd el az "aranyköpésit" leírogatni! Nagyon jó móka lesz majd visszaolvasni őket, ha már nagylány lesz :)
Hát igen a dokinéni is azt mondta, hogy mindenben nem lehet tökéletes :)
(mármint a gyors mozgásfejlődése mellet a beszédfejlődése egy kicsit lemaradozóban van, bár szerintem szinte mindent ért, amit én mondok neki)
Köszi, aranyos vagy. :) Igen, a kisfiúk hamarabb kezdenek mozogni, kúszni mászni, felállni, menni, a lányok meg sztem hamarabb beszélnek. Az én lányom pld. csak 13 hónaposan indult el, igaz, azóta kész fogyókúra vele lépést tartani :))
Írjuk az aranyköpéseit, van pár :) Ma egy étteremben voltunk (vele együtt - kerthelyiséges)...Hozta a pincér a levest, a gyerek meg meglátott az asztalon egy icipici bogarat.. Pincér lerakta a levest, mire a lányom jó hangosan: Booogáj... aaangya!!! (persze mindenki odakapta a fejét, de megnyugtattuk őket, hogy nem a levesben van, hanem az abroszon) :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!