Ha 12 hónaposan nem akarja még megfogni a kaját, ill. a cumisüveget, az baj?
Olyan 7-8 hónaposan volt, h megfogta a cumisüveget, de csak a hasánál tartotta, így nem jött belőle semmi, megdönteni nem tudta, de most már ezt sem hajlandó. Próbálok neki naponta többször adni pufit, h hátha megjön a kedve, vagy együtt kanalazom vele a kaját, amin nevet, de magától nem érdekli. Inkább csak lógatja a kezét és tátog, ha kaját lát. Ha pufit nyújtok felé, tátja a száját, ha ekkor a kezébe rakom inkább, akkor gyűri, nyomkodja, dobálja, de meg nem enné. Ha a szájához teszem, akkor bekapja, de el is engedi, aztán szívja, mint a spagettit. Ha ugyanígy mondjuk játékot nyújtok felé, azért simán odanyúl és elveszi, de ha látja, h kaja, csak tátog. Ha odaadok neki egy tálat, amibe teszek mondjuk 3 db pufit, akkor kidobálja őket a földre, megpaskolja, visszarámolja a tálba, játszik vele, de csak akkor nézi kajának, ha megfogom és felé nyújtom. Akkor megint tátog. Ha kanállal etetem, a végén hagyom, h ő kanalazzon, de akkor is inkább azt élvezi, hogy kimeri a kaját és a földre tottyantja, vagy a ruhájára. MÉgcsak eszébe sem jut a szája felé irányítani. Ha az etetőszék tálcájára gyümölcs, zöldség kockákat teszek, azokat is ledobálja a földre, vagy összemorzsolja a kezében és csodálkozva nézi a tenyerén szétkenődött kaját, hogy de fura. Péksüti kockákat még nehezen eszik, általában öklendezik tőle, kiflicsücsköt volt, h adtam neki, de azt sem vette a szájához, ha én adtam, öklendezett, így erről leálltam. A cumisüveget sem hajlandó megfogni, ha eszik belőle. Amúgy, ha csak úgy leteszem mondjuk mellé a földre, simán felveszi és nyomkodja két ujjal a cucli részét, vagy dobálja az üveget a földön, de ha a szájába adom, akkor megintcsak lógnak a kezei és várja, hogy etessem.
Fog ez változni? Minden ismerősömtől azt hallom, h ilyenkorra már rég szoktak kaját maguktól a szájukba venni. Amúgy a fogai jönnek, a keze folyton a szájában van, így a mozdulat menne neki.
Köszi.
Kedves kérdező! Azóta hogy alakult ez?
Épp ugyanígy vagyunk. Itató poharat simán emeli és issza, még a babapiskótát meg hasonlókat is, de a főtt ételt vagy gyümölcsöt, ami rendes kaja lenne, nem..
Ugyanúgy ahogy az előző írja: szétnyomja nézi de nem eszi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!