Ki mikor kezdte a hozzátáplálást (kóstoltatást) és mivel kezdtétek?
Elég nagy baj az, ha valaki 3 hónaposan tejbegrízt ad a gyerekének. 6 hónapos kor előtt nem szabad elkezdeni (tápszeres esetén is minimum 5 hónapos kortól). Nem hasraütésre találták ki ezt a kort, hanem sok-sok év kutatómunka áll mögötte, és hallgassunk az okosokra és ne az okoskodókra.
Én mindkét gyerekemnél 6 hónapos korukban kezdtem, először gyümölcslével, majd pürével, csirkemellel, zöldségekkel. 1 éves korukig lényegében csak kóstolgattak.
4-6. hónap között.
én 5 hónaposan almával kezdtem, 2 hét múlva gyümivel étkezést váltottunk ki. alma, őszi, szilva, áfonya. (üveges!)
anyatejes, nem volt elég tápláló már neki a tejci, így orvos azt mondta, hozzátáplálás jön.
ne a korához, hanem az igényeihez igazodj! fogja jelezni, mikor nem elég neki a tápszer/anyatej.
Mi nemsokara kezdjuk a kostoltatast.
En ugy tervezem, hogy 5.5 honaposan megkostolja az almalevet ha izlik izlik, ha nem akkor varok meg 1-2 hetet.Kozben megkostolja az oszilevet(szinten igeny alapjan).
Ha keri kapja, he nem akkor varunk 1-2 hetet es ujra probaljuk.
6 honapos kora elott en nem adok pempeket akkor se ha izlik Neki a gyumolcsle.
Kanallak szeret enni (nem tul ugyes, de elvezi)mert az anyatejet a vegen azzal kapta amikor mar csak 5-8 miliket tudtam fejni(bar lehet mar elfelejtette).
En nem sietnem el a hozzataplalast, de Te tudod!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!