Szerintem kicsit fel van fújva ez az ügy... Nem egyedi eset sajnos, hogy ilyen van, hogy gyógyíthatatlan beteg gyermeket el kell engedni. Néhány hete egy nem túl közeli ismerősömnek is meghalt a kislánya: rákos volt. Sokat küzdöttek érte, de nem lehetett meggyógyítani. Mégsincs benne a médiában.
Egyébként én is hívő vagyok, és sem a passzív eutanázia, sem a gépekről való lekapcsolás nem bűn.

Egy nagyon ritka betegsege volt, amite NINCS kezeles!
Egy uj gyogymodot akartak volna rajta TESZTELNI, a birosag kimondta, hogy ezzel nem tudnak az eletminoseget javitani, az agya mar reg visszafordithatatlanul karosodott.
Vegul a szulok is belattak es visszavontak az ugyet. Az utolso targyalas arrol szolt, hogy HAZA vihessek meghalni, mi nem lett engedelyezve, ehelyett a hospice ban kellett meghalnia.
En itt elek Angliaban, az osszes hircsatornabol ez folyt eleg regota, nincs min veszekedni.
Az egesz gilagon van kb 16 regisztralt eset errol a betegsegrol, szomoru, de ez van. A hirosag is megmondta, hogy az a kezeles csak a szenvedeset es fajdalmat hosszqbbitana meg egy rovid idovel. (A kezeles reszleteirol a dokumentumokat szakertok velemenyeztek.)

"Doctors discovered he had a rare inherited disease - infantile onset encephalomyopathy mitochondrial DNA depletion syndrome (MDDS)." - a betegseg neve, ra tudsz keresni.
Izomgyengeseget es agykarosodast okoz.
"doctors at GOSH concluded that the experimental treatment, which is not designed to be curative, would not improve Charlie’s quality of life. "
Itt azt irja, hogy a kezeles nem gyogyulasra lett tervezve, nem javitana az eletminoseget.
Gyakorlatilag az agyserult baba csovon keresztul volt etetve, lelegeztetogepen tartva agykarosodva, mozogninsem tudott magatol. A 'kezeles' ezt az allapotot tudta volna meghosszabbitani, nem javitani.
Szerinted az emberseges lett volna, hogy egy mozgaskeptelen, agykarosodott babat elrepitsenek amerikaba, hogy az allapotat kicsit meghosszabitsak? Mi ertelme lett volna, az allapota visszafordithatatlan volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!