A 3 hetes kislányomnak apró kis kiütések vannak az arcán közel egy hét óta? Mitől? Szoptatom. Mit tehetek a kiütések ellen? Valamilyen krém van erre? Vagy valamiélyen diétát kellene tartanom?
Figyelt kérdés
2010. máj. 22. 21:59
1/7 anonim válasza:
Szia!
Az én kislányomnak is kb. ilyen idős korában voltak kiütései az arcán. Állítólag az anyatejtől van. A mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy kenjem be a gyógyszertári fürdetőkrémmel. Gond nélkül elmúltak. Minden jót nektek! :)
2/7 anonim válasza:
anyatejtol van,semmi baj majd magatol elmullik!
3/7 anonim válasza:
Nekem végig kiütéses volt, amíg csak szopott. Hol elmúltak, hol kijöttek. Ez van.
4/7 anonim válasza:
Ha sok rostoslevet iszol, attól is lehet. Amikor én arról lemondtam, egyik napról a másikra teljesen kitisztult a kicsi bőre. Ha te nem iszol ilyesmit, akkor más okot én sem tudok, mint hogy az anyai hormonok távoznak.
5/7 anonim válasza:
A rostossal tényleg vigyázni kell, aztán figyeld a babádat más tünete nincsen-e, például levedzik-e a füle mögött, vagy nyálkás-e a kakija, mert tejallergia is lehet, jobb minél előbb észrevenni. Sajnos ez az első időszak ilyen, kísérletezgetni kell mindennel, hogy miért pöttyösödhet ki. Ha szerencséd van gyorsan elmúlik, akkor valószínű csak a hormonok távoznak, ha nem nagyon múlik, hol erősebb, hol kevésbé, akkor figyelni kell hogy mit eszel. Ha valamire gyanakszol, akkor ki kell hagyni azt az élelmiszert az étrendből egy hétig, ha elmúlnak a tünetek akkor az volt a hibás. Egy hét múlva meg lehet próbálkozni újra az adott élelmiszerrel, de csak nagyon kicsit, és figyelni a babád reakcióját, ha szerencséd van, legközelebb már nem fog gondot okozni.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
Azt hiszem azóta vannak a pöttyök, mióta csak anyatejet eszik. Előtte még vízzel is megkínáltam (de már nem fogadja el), és néha tápszer pótlást is kapott, mert még kevés volt a tejem.
sok rostosat fogyasztok, meg gyógyteákat, és minden olyat ami - állítólag - tejet szaporít. :)
2010. máj. 23. 21:04
7/7 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Akkor szerintem először próbáld meg kihagyni a rostost, az lehet a baj, doktornőnk mondta hogy a rostos szemcséi átmennek az anyatejjel, amit a babóca még nem tud megemészteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!