5 hónapos kislányom nagyob kacag, ha meglátja az anyósom, még rám sem kacag annyira. Ez nem jelenti azt, hogy őt jobban szereti, mint engem, a saját anyját?
Dehogy :D
Lehet csak szimplán érdekes neki az arca és az nevetteti meg :D
A fiam pl csak a kutyára kacag. Szerintem ő sem szereti jobban a kutyát mint engem :)
Anyával minden baba szigorú. Nagyok az elvárásaik: legyen finom tejcsi, tiszta pelus , stb, stb. A többi családtag a szórakozás, bezzeg rájuk kacagnak.
Nyugi, jó anya vagy, és szeret!
A fejlődéslélektan is alátámasztja, hogy a gyerekek az elsődleges gondozóhoz kötődnek. Ez többnyire az anya, de van, amikor élethelyzetből adódóan nagyszülő vagy az apa tölti be ezt a szerepet.
Sőt, a szülőkhöz való feltétlen kötődés olyan erős, hogy még a bántalmazó szülőkhöz is erősen ragaszkodnak, maximum kamaszkorban roppan meg ez a bizalom.
Evoluciósan kódolt az emberbe, hogy gyerekként ragaszkodjon a szüleihez.
Nemrég volt pont ugyanilyen kérdés.
Nem, nem szereti jobban, emiatt ne aggódj.
Ha nagyobb lesz, akkor is lesz majd, hogy épp a mama a sláger, aztán meg a nagybácsi, de attól még tudja, hogy te vagy az anyja.
Szokd meg, hogy anya a baba számára kb mint egy szekrény a szobában. Igen, mindig ott van, biztosan ott van, nem lehet olyan, hogy nincs ott mellette, mindig látja, tudja, hol keresse, stb.
Mama ehhez képest minden alkalommal, mint egy csillivilli új játék, aminek örülni kell.
Örülj, mert ez a viselkedés azt jelzi, hogy te nyújtod az állandóságot, biztonságot a gyerek felé.
lesz még olyan is, amikor rajtad kívül mindenkinek örül.
nálunk tipikusan volt az apaisten és anyarabszolga. ez így van jól.
a rokonok közül is van, aki olyan, mint egy nagy játék, vicces, érdekes, színes, stb, jobban felkelti a gyerek figyelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!