Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Igaz az, hogy a babát 1 éves...

Igaz az, hogy a babát 1 éves koráig szoptatni kell vagy ha nincs tej tápszert kell neki adni?

Figyelt kérdés
2017. júl. 24. 12:44
 1/6 anonim ***** válasza:
35%
Az ajánlás az, hogy fél év szoptatásra érdemes törekedni.
2017. júl. 24. 12:50
 2/6 anonim ***** válasza:
73%
igen, legalább 1 éves koráig szüksége van anyatejre vagy tápszerre.
2017. júl. 24. 12:53
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen igaz, kellenek neki a vitaminok és ásványi anyagok amit az anyatej és a tápszer tartalmaz, ez fontos az immunnredszerének és az agyi fejlődésének ami ilyen korba borzasztó gyorsan fejlődik.

Sőt 1 éves kor után is érdemes bolti tej helyett tejitalt adni mert ezek is rengeteg vitamint tartalmaznak, ilyenkor indul be igazán a mozgás is amihez kell a kalcium,magnézium,fehérje, vitaminok stb amiket a tejital tartalmaz, bolti tej meg nyílván nem.

Én 2 éves korig biztos adni fogom neki a tejitalt.

2017. júl. 24. 13:00
 4/6 anonim ***** válasza:
75%

1-es, mekkora sületlenséget írtál!

A WHO ajánlása az, hogy 2 éves korig szopizzon a baba, ha lehetséges, és anyatejes baba féléves koráig kizárólag anyatejes legyen, utána kezdődhet a hozzátáplálás.

És igen, bizonyos korig (ezt pontosan nem tudom, de szerintem másfél vagy kettő) ajánlott a napi fél liter tejalapú táplálkozás. Azaz ha van anyatej, akkor anyatej, ha nincs, akkor tápszer.

2017. júl. 24. 13:23
 5/6 anonim ***** válasza:
68%
Igaz
2017. júl. 24. 13:28
 6/6 anonim ***** válasza:
85%
Fél éves koráig az a jó, ha csak anyatejet vagy tápszert kap. Utána kaphat más ételt is, de továbbra is kell neki napi fél liter tápszer vagy anyatej.
2017. júl. 24. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!