Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ijesztgetnek azzal,...

Miért ijesztgetnek azzal, hogy nem elég a tejem?

Figyelt kérdés
Tiszta para vagyok, mióta megszületett a kisfiam. Először Anyósom kérdezgette minden nap kb. 3x, hogy elég-e a tejem. Leszoktattam róla. Most egy ismerősöm jött látogatóba, aki kijelentette, hogy nem elég a tejem a babámnak. Ezt abból szűrte le, hogy a kisfiam 3x átaludta az éjszakát, de most újra 3 óránként kel enni. Most 3 hónapos, 7,11 kg (3600-zal született). Hízik, van 3x naponta kakis pelus, sok pisis pelus, jókedvű, mosolygós. Hasfájós, és az ökle a szájában van szinte egész nap, sokat nyálazik. Segítsetek, most tényleg kevés neki a tejem, vagy csak a hasfájás és a fogacska miatt kér sűrűbben cicit?
2008. okt. 18. 11:21
 1/9 A kérdező kommentje:
Kiegészítés akkor kell neki, ha nem hízik, ugye? Vagy mi a jele annak, ha már kevés neki a tejem?
2008. okt. 18. 11:24
 2/9 anonim ***** válasza:

Ne viccelj!

Három hónaposan már megkétszerezte a születési súlyát. Ezt elvileg fél éves korára kellett volna csak teljesíteni. Azért van a sok tápszeres baba, mert, sok anyuka háborítatlanul akar aludni éjszaka, és jól megtömi a babát este tápszerrel.

2008. okt. 18. 11:25
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Én szeretem az éjszakai szoptatásokat, nem bánom, ha sokszor kelünk. :-)
2008. okt. 18. 11:27
 4/9 anonim ***** válasza:
amíg szépen nő, gyarapszik és kiegyensúlyozott addig elég neki, nálunk kevés volt, egyszerűn estére elfogyott a tejci és kisfiam csak idegesen rángatta, sokat iszom stb de nem lett több, így nagy szomorúságomra kap pótlást, úgy tudom h 6 hetesen és 3 hónaposan van egy ugrás amikor megnövekszik az igényük lehet ezért kér gyakrabban cicit, ez néhány nap és újra beáll
2008. okt. 18. 12:05
 5/9 anonim ***** válasza:

Ne aggodalmaskodj, mert tényleg elapad...

a baba súlyából ítélve számára bőven elegendő a tejed van. Hasfájásra tornáztasd egy kicsit, de lassan úgy is kinővi:) nincs ott semmi gond, csak anya mellet az igazi:)

A sok tejcsibe nekem a Laktoherb tea és a 100%-os narancslé segített:)

A fogacskájára a Dentonixot tudom ajánlani, a csepp jobb mint a gél.

2008. okt. 18. 12:21
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia! Ne parázz, elég a tejed! Anyósod azért nyaggatott valószínűleg, mert az ő idejükben még a védőnők is azzal ijesztgették őket, hogy "nem jó a tejed!", meg ilyen hülyeségek. Ráadásul a nagyik sokkal jobban tudnak aggódni, mint az anyukák. Nálunk folyamatos közelharc van, ha sétálni megyünk, mert hiába süt a nap hétágra, akkor is "fel kell öltöztetni azt a gyereket rééétegesen" :-))) Na ez már az én bajom...

Nyugodj meg, elég a tejed, és ha iyen pozitívan állsz hozzá a szoptatáshoz, lesz is elég, csak ne hagyd magad befolyásolni! Sok sikert!

10 hónapja szoptató anyuka

2008. okt. 18. 13:59
 7/9 anonim ***** válasza:
Bocs, de ez az "Azért van a sok tápszeres baba, mert, sok anyuka háborítatlanul akar aludni éjszaka, és jól megtömi a babát este tápszerrel" szöveg nagyon kiakaszt. Az én lányom négy hónapos és lassan egy hónapja átalussza az éjszakát. Nagyon nem örülök neki, mert amíg éjjel elébredt, legalább egyszer hajlandó volt szopizni. Most csak lefejve eszi meg a tejemet, így fejek mint az őrült, hogy minél tovább megmaradjon lglbb mnimális mennyiség. Egyébként meg "jól megtömöm", hogy alhassak...
2008. okt. 18. 14:56
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, megnyugtattatok! :-)
2008. okt. 18. 17:48
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia! Az én anyósom ugyan ilyen. :-) Ő mindig azt kérdezgeti, hogy adtam-e már tápszert a picinek,(2 hónapos), meg szerinte mindig éhes, és azért "eszi" az öklét. Nem idegeskedek ezen (mostmár), amíg hízik és jókedvű, minden oké!
2008. okt. 19. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!