Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 hónapos babánál altatási és...

1 hónapos babánál altatási és napirendi tippek?

Figyelt kérdés
Most lett 1 hónapos a kislányom. Eddig nagyon könnyű volt vele, hiszen csak evett meg aludt. Egy pár napja nyűgösebb. :( Megetetem (csak szopizik), de amint lerakom, sokszor pár perc után már ébren van és nyűglődik. Ha kiveszem, szívesen eszik tovább, majd újra bealszik rajta... Ha sikeres is az altatás, 1,5-2 óra múlva már újra ébren van és enni szeretne (eddig meg 3-4 órákat aludt mindig). Lehet ott követem el a hibát, hogy inkább picit ébren kellene tartanom, miután jól lakott? És megvárni, hogy az ébrenlét után elálmosodva aludjon el? Például szopi után pelenkázzam át és ne előtte? Adnátok tanácsokat?
2017. júl. 21. 10:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Termesztés, hogy egyre kevesebbet alszik. A másfél, két óra egyeltalán nem kevés.

Szerintem ne altasd nappal, alszik, ha elálmosodik. Közben énekelj neki, mondokázzatok, tedd le a játszó szőnyegre vagy babaszékbe, hadd nézelődjön.

Nálunk úgy volt, hogy szopi után volt ébren a babám egy kicsit, kb fél-1 órát, utána aludt, és enni kelt fel.

Az, hogy kétóránként akar szopni, normális ebben a korban.

2017. júl. 21. 11:42
 2/4 anonim ***** válasza:
Ja, én szopi után pelenkázok, mert evés közben indul be az emésztése 😀
2017. júl. 21. 11:43
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem, teljesen normalis, hogy 1,5-2 orakat alszik ugy, hogy szopizik. Enyem tapszeres, de o az elejetol 3 orankent eszik.

Es most le leszek pontozva, de en az elso egy honaptol kezdve nem altatom. Minden etkezes utan alszik van amikor fel, van amikor egy orat. Sosem ertettem miert kell ringatni. Volt ugy, hogy ringattam mar egy oran keresztul es nem akart aludni, de nem volt nyugos sem. Az ejszakakat vegigalussza. En nem vagyok az altatas hive persze, ha latom rajta, hogy nagyonnagyon faradt, akkor ringatom en is, de nem toltom ezzel az idomet. Inkabb kifarasztom. Tornazunk, mondokazunk, tancolunk, setalunk nagyokat.. ha faradt, ugyis alszik. Amikrol en tudok:

- cicin altatas, autoban altatas, cumival altatas, ringatas, babakocsiban altatas

Az a baj ezekkel, hogy kellekek es hozzaszokik a baba, hogy segitseggel aludjon el. En, miutan apa visszament dolgozni, hozzaszoktattam ahhoz, hogy a kisagyaban es magatol aludjon el.

Nem hagytam sirni. Felsirt, bementem a szobajaba, megsimogattam az arcat, megnyugodott es kimentem. Masodik este megint igy ment. Harmadik este magatol elaludt, mihelyst besotetedett. Nem hagytam magara, nem hagytam sirni, biztositottam rola, hogy egyedul aludjon el, kellekek nelkul. Nappal sem altatom, elalszik magatol, inkabb kihasznalom az idot. En nem ertettem sose, miert kell a kisbabakat altatni. Jo, en szerencses vagyok, ahany baba, annyi fele.. most is alszik: 10-kor evett, tornaztunk, simogattam es amikor ugy latta jonak, elaludt. Setalni is sokat setalunk, olyankor is alszik. Nem tudom, hogy en csinalom jol vagy epp az, aki altat, en tenyleg inkabb kihasznalom az idot es ahelyett, hogy gorcsosen altatni probalnam, megvarom amig magatol elalszik. Este is fel kilenckor furdes, eves, lampaoltas es alszik magatol. Ugy gondolom szoktatas kerdese minden. Meg legyen egy jo napirendetetek. Hagyd meg neki nappal azt is, hogy kicsit onalloan ellegyen - mondom ezt en egy tapszeres baba anyukajakent. De a te esetedben teljesen normalis reakcioja van a babadnak. Az enyem.is 1,5-2 orankent szopizott..10 hetes baba anyukaja

2017. júl. 21. 11:50
 4/4 anonim ***** válasza:
figyel most itt ez a hatalmas nagy meleg, szomjas, nyűgös (mint mi felnőttek is) alig bír aludni a meleg miatt, szerintem semmi probléma nincs. el fog múlni és újra visszaáll a rend. amúgy meg a 1,5-2 óra alvás nagyon jó!! ha felébred bújj oda hozzá, szeretgesd meg :) nálunk ez nagyon bevált és mosolyogva kel :)
2017. júl. 21. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!