5 hoónapos babával hogyan játszak, hogy ne legyek teljesen zombi már délutánra?
Hát azért ezt a non-stop ,,szórakoztatást" én enyhén túlzásnak tartom.
Nem kell egész nap szórakoztatni. Hagyd, hogy másszon, felfedezzen, így fejlődnek a képességei.
Lehet vele játszani, de nem kell egész nap ,,nyúzni".
A túl sok inger is visszaüthet később!
Fokozatosan szoktasd hozzá, hogy kisebb-nagyobb időtartamban egyedül is játsszon, elfoglalja magát.
A játékokat ne egyszerre rakd ki mindet, csak néhány legyen elöl. Aztán vegyél elő újakat és a ,,régieket" rakd el szem elől. Idővel előveszed őket újra és vadiújnak fognak hatni. ;)
Na szóval, amikor új játék van, azzal elvan pár percig és akkor picit meglógsz. Majd hozzászokik, lehet növelni az időt. Meg aztán, ahogy telik az idő, a klasszikus játékok már nem fogják lekötni annyira.
Sokkal érdekesebb lesz egy műanyag palack, egy kartondoboz, a szekrényajtó, fiókok, stb.
A Fisher price-ot úgy bedobja a sarokba, hogy csak na. :D
Hintátok nem tudom, van-e, de az enyémek mindketten imádták, Adamo-t vettünk. Órákig csak abban aludtak, illetve ha nem is aludtak, de szerettek benne lenni, onnan nézelődtek, élvezték a ringatást. Nem beszélve róla hogy az egyensúlyának is nagyon jót tesz, gyógytornász nagyon ajánlja.
4 hónapos a picim.
Kiviszem a konyhába, és beteszem pihenőszékbe. Amíg csinálom a dolgom, addig beszélek hozzá, énekelek, bohócok.
A szobában játszószőnyegre teszem, vagy az ágyunkra, onnan kukkol. Végül is végig ott vagyok vele, "beszélgetünk". Nem mondom, hogy órákig elvan, de lehet ezt-azt csinálni.
pont azért nincs el egyedül, mert hozzászoktattad ahhoz, hogy mindig foglalkozol vele.próbáld kinevelni belőle.
elb*szkuráltad :/
egy 5 hónapos gyerek ha már így lefáraszt mi lesz később?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!