Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, ha nem szeretem...

Mit csináljak, ha nem szeretem az újszülött babámat? Valaki volt már így? Lelkiismeretesen gondozom, ellátom, vigyázok rá, és ringatom, ha kell, de nem kötődöm hozzá. Császárral szültem. Hogyan tudnám megszeretni?

Figyelt kérdés
2017. jún. 29. 13:34
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
13%
Újszülött mellett nem hiszem, hogy,a háztartás a legfőbb. Még a 6 hét sem telt le. Ilyenkor szinte csak alszanak, esznek még. Egy hisztis kétéves mellől is fel tud jönni anyuka, ha komoly,a kérdése, pedig annyi idősen már a házat szétszedik.
2017. jún. 29. 16:43
 22/30 anonim ***** válasza:
90%
Na jó, ezt hagyjuk. Nem vagyunk egyformák, ne döntsük el, ki mit tart fontosnak.
2017. jún. 29. 16:49
 23/30 anonim válasza:
89%
Szia! A neten rákereshetsz az EMMA-vonalra, ott telefonos segítséget kaphatsz ebben a helyzetben, fontos lehet, mindketten jobban érezzétek magatokat!
2017. jún. 29. 17:01
 24/30 anonim ***** válasza:
90%
Nekem több ismerősöm is volt így, ők simán szültek, ez nem a szülés módjától függ... Nekik kellett hozzá egy kis apróság, hogy elinduljon a dolog. A baba egy tüsszentése, vagy az első mosoly vagy valami. Szerintem ez nem ritkaság, csak nem illik így érezni, ezért senki se beszél róla, csak olyanokat lehet látni meg hallni, hogy még meg se fogant, de már istenítettük stb.
2017. jún. 29. 18:43
 25/30 anonim ***** válasza:
96%

Szia!

Hasonló helyzetben voltam. Altatásos császárral szültem, nem volt tervezett, sajnos így alakult szülés közben. Nem is azt mondanám, hogy nem szerettem, szerettem az első pillanattól. Inkább idegennek éreztem őt. Nem láttam megszületni, nem hallottam felsírni, nem adták a kezembe. Párom és Anyukám is előbb látta mint én. Felébredtem az altatásból, és betoltak hozzám egy megmosdatott, felöltöztetett, betakargatott, gyönyörűszép kisfiút, de egyáltalán nem éreztem, hogy ő ugyanaz, aki bennem volt 9 hónapig, és akit annyira vártunk. Mintha valaki más gyerekét hozták volna be...

Tovább rontott a dolgon, hogy én szoptatni sem tudtam. Semmi tejem nem volt, én is és a szülészeten dolgozók is megtettünk mindent, de nem indult be. 20 mili volt a maximum, amit ki tudtam préselni, annyit is csak egyszer...és ugye a szoptatás még egy olyan dolog, ami erősíthetné a kötődést, de nekünk kimaradt ez is.

A jó hír: el fog múlni. Maradéktalanul. Most visszagondolva olyan, mintha soha nem is lett volna ilyen. Nekem kb. 2 hónap kellett hozzá, azóta nyoma sincs ezeknek az érzéseknek.

Ne ostorozd magad, nem tehetsz róla, én sem tehettem. De én voltam olyan hülye, hogy nem is beszéltem erről senkinek akkor, mert szégyelltem, hogy ezt érzem, és nem tartottam normálisnak. Most már tudom, hogy nagyon sok nővel előfordul...

Szóval fel a fejjel, biztos vagyok benne, hogy nálad is csak ideig-óráig fog ez tartani. :)

28/N, 1 éves kisfiú anyukája

2017. jún. 29. 19:40
 26/30 anonim ***** válasza:
78%

Az elsőm nem volt tervezett baba,és azt éreztem,mint te. Szerettem nagyon,de az a szerelem nem volt meg fél évig. Utána ahogy nyílt az értelme,jött az is.

Második tervezett volt,ő nála pár hét alatt megjötr az érzés,azonban vele unalmasabb itthon. A nagy gyorsabban fejlődött,így bennem van kicsit,hogy a második butább vagy ilyesmi. Tudom,hogy minden gyerek más,de nem tehetek róla,ha ezt érzem.

Nekem az első fél-egy év nagyon nehéz,mikor még nem tűnnek értelmesnek,addig inkább szükséges rossznak élem meg a gyermekvállalást. Ha tehetném,én 2 évesen kérném őket,de ez nem igy megy :D

2017. jún. 29. 20:00
 27/30 anonim ***** válasza:
93%
Vannak olyan esetek amikor az anyában kb csak a baba fél éves korára alakul ki az a bizonyos anyai ösztön- szeretet. Egy teljesen új helyzetben vagy, idő kell hozzá amíg feldolgozod. Nem mindenki születik "ősanyának". Hajrá :)
2017. jún. 29. 20:55
 28/30 A kérdező kommentje:

Ó, ha tudnátok mindazok, akik őszintén és segítőkészen megírtátok a saját történeteteket, hogy mennyit segítettetek vele! Köszönöm mindegyikőtöknek!

A levélíróktól elnézést kérek, de nem akarok levelezésbe bonyolódni senkivel.

A többiek pedig nem érdekelnek.

2017. jún. 30. 02:26
 29/30 anonim ***** válasza:
76%
Kövezettek meg, de van itthon egy 12 és egy 4 évesünk. Szeretem őket, mindent megteszek értük, folyton aggódom is, tudom, hogy én vagyok az anyukájuk, de egyáltalán nem érzem magamat anyának. Nincs meg az anyaság misztikus érzése. Volt is régebben bűntudatom rengeteg, de talán túl van misztifikálva ez az egész.
2017. jún. 30. 16:47
 30/30 anonim ***** válasza:
94%
Utolso, szerintem nem kell semmifele misztikusat erezni. En pl azt erzem, h vilagon a legjobban szeretem a kis masfel eves gyerkocomet, nincs meg egy ilyen teremtmeny a foldon, ami ennyire kedves lenne a szememben. De en sem erzem szuletett osanyanak magam es a gyermeknevelesen tul is rengeteg dolog van es lenne ami oromot okoz nekem. Neha ram is jon egyfajta radobbenes, h "'mi , en tenyleg anya vagyok? Pedig nem mindig erzem magam igy😂" szerintem ez tok normalis, mindenki mashogy eli meg, es nincs szabvany, h hogyan kell erezni magunkat ebben a szerepben. Mi is emberek vagyunk, az anyasagon kivul meg mas szerepeink is vannak, nok, felesegek, baratnok, testverek, alkalmazottak, vagy barmi masok lehetunk.
2017. jún. 30. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!