Rosszul gondoltam hogy a legjobb barátnőm részese akar lenni az életünknek?
26éves vagyok, legjobb barátnőm 25.
Nekem 5 hónapos a picikém, ő viszont most várandós. 7.hónapban van. Lánya lesz neki is.
Mindennap ráírok, elmondom mi történt velünk, küldöm manómról a sok képet, ő meg semmit sem mond rá.eleinte mondta hogy aranyos és cuki, de már egy ideje terel, rákérdez hogy mi újság mit csinálok, mit főzök de ennyiben kimerül a felénk intézett beszélgetés.
Van hogy kioszt, mert én túl aggódok szerinte dolgokat például a gyerek nem lehet front érzékeny, a hasfájását szerinte én rontom el mert nem mindent ehetek, illetve szerinte 3 hónaposan nem jöhet a foga. Pedig ezek így vannak, de mindegy. Dicsekedtem hogy egész délelőtt hordozóba volt a lányom és legalább birni fogja mostmár, mert eddig utálta, szerinte nem egészséges, de ezt olyan bántóan adta a tudomásomra mintha én rosszat akarnék a gyerekemnek.
Nálunk is ez a helyzet, csak én vagyok a barátnő szerepben (és nem vagyok terhes).
A barátnőm mióta szült teljesen megőrült. Csak a babáról beszél, meg az anyaságról. Állandóan aggódik a legkisebb dolgokon is, és kikéri a véleményem. Ha bárhová hívom mindig a gyerekre hivatkozik.
Legutóbb átmentem beszélgetni és az elején meg kellett várnom míg megeteti és lefekteti az 1évest, gondoltam majd utána beszélünk. Szépen türelmesen megvártam az altatást is, majd 1 mondat után rászólt hogy most akkor maradjunk csendben nehogy felébresszük...
Most ott tartunk hogy szól ha feltesz új képet facebookra hogy lájkoljam.
Van egy 25 eves baratsagom.nekem 3 gyerekem van,baratnomnek 2.egymas utan szultunk,szepen sorban :D.
En kezdtem.soha nem tukmaltam ra a gyerekeim,o sem ram az oveit.
Minden fontos momentumrol tudunk,sokszor kikerjuk egymas velemenyet a gyerekekrol.sokszor megosztjuk egymassal a problemakat.
Oda vissza segitettunk egymasnak a gyerekeknel,ha epp valamelyikunknek szar ejszakaja volt(ezt ugy ertsd,hogy egymas gyerekeit elvittuk setalni,hogy a masik addig tudjon pihenni)
De ettol fuggetlenul rengeteget beszelgetunk masrol.
Napi szenten beszelunk viberen,de nem csak a gyerekek a temak.parkapcsolat,idojaras,munka,fozes....minden.
Eljarunk kozos baratokkal szorakozni.ha atmegyunk egymashoz is par szot ejtunk a gyerekekrol,aztan temat valtunk.
Vannak mas baratnoim is,es van koztuk olyan is,mint te,kerdezo.folyton a gyereket meseli,minden kakis pelusrol kepet kuld kb.a tocom teli van vele.mar sokszor el sem olvasom.ahogy meglatom,hogy o irt,mar kiraz a hideg.
De tenyleg semmirol nem lehet vele beszelni.neki meg kicsi a gyereke,4 hos.en elhiszem,hogy ujdonsag meg minden.de akkor is.teljesen meghulyult miota szult.
Eleinte probaltam finoman elmondani neki,probaltam mas temat felhozni,de mintha nem is erdekelte volna.
En megertem a baratnod.idegesito folyton a masik gyerekerol beszelni,folyton dicserni,mintha kotelezo lenne.ha meg nem ert egyet valamiben hat szive joga.nem kell ezen megsertodni.egy baratsag nem attoo baratsag,hogy mindent helyeslunk amit a masik tesz.egy igazi barattol elfogadjuk a kritikat is,es el is varjuk,hogy elmondja ha epp hulyesegre keszulunk,vagy hulyeseget tettunk.
Probalj meg masrol is beszelgetni vele.pl rola,elso korben.kerdezd meg,hogy van,hogy viseli.aztan beszeljetek normalis dolgokrol.
Mindek kuldesz tonnaszam kepeket a gyerekederol?o is kuld a pocakjarol?
"életünknek"
"felénk intézett beszélgetés"
A barátnőd nem a gyereked barátnője, nem róla akar beszélgetni, hanem rólad, nem vele, hanem veled. A te életed részese akar lenni, nem a gyerekedé.
Engem is idegesítene, ha egy ember, aki eddig ember volt és barátok voltunk, mostantól átmenne anyaüzemmódba, és dél év óta a gyereke képeivel bombázna tonnaszám, és kizárólag erről beszélne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!