Velemeny az olajrol a baba boren?
ÉTolajat nem teszünk bőrre, mert csak elzárj a pórusokat.
Nyers olajat, azaz hidegen préseltet teszünk, az felszívódik, táplál, hidratál, puhít.
Egyébként az a tippem, hogy bőrgyógyászhoz vidd, ne védőnőhöz ezzel. Utóbbi ugyanis nem ért hozzá.
Nem kell semmivel kenni, szepen lehamlik.
A kiutes pedig a hormonok miatt van ( a te hormonjaid ) nem szabad piszkalni.
Szakmabelikent irom.
Pattanások a melegtől vagy az anyatejtől jöhetnek ki, jó eséllyel elmúlnak pár nap alatt. (Ha mégsem, érdemes az étrendedből kiiktatni a tejet és megfigyelni.) Ha aggódsz, nézze meg doki.
Nem étolajra gondolt a védőnő, hanem ún. babaolajra. Ha vékonyan kened (pl. vattára teszel) nem lesz ragadós és ártani nem árt. De szerintem valószínűleg enélkül is el fog múlni a hámlás.
En sem csinálnék semmit. Ha nagyon csunya a böre a hámlástól akkor babakrémmel sensitivvel néha bekenném.
A pöttyök szerintem is a hormonális kiütés, és igen elmúlik, de a tejkiütés is lassan jöhet(mindegy hogy anyatej vagy tápszer), az egész durván is kinézhet, beterítheti az egész fejét és egésszen a mellkasáig(mellkas alá nem megy a taj kiütés). Ez sem veszélyesm majd elmúlik.
Ha ezek olyan csescemő miteszer-szerűségek, akkor sima popsikrémet tegyél rá, azonnal leszárítja.
A testére az A-vitaminos gyógszertári krémet kentem, az olaj nem ivódott be, olíva jobb volt.
Ne kenj rá olajat, mi nemrég próbáltuk végig mi a legjobb. Tudod mi? A sima vízzel mosdatás! A hámlásra kentünk egy picike gyógyszertári testápolót, amit egyből be is ivott a bőre, inkább kevesebbet tegyél mint többet. Semmi másra nincs szükség. Se fürdető kencékre, semmi "marhaságra". Hozzáteszem az enyémnek pici haja volt, gondolom a nagy hajú babáknak azért valami sampon kell. De más tényleg nem. Az olajat leginkább a kukába dobd...
Az enyémnek is tele volt a homloka és az orra, lehet baromságot mondok, de a kórházban hadoválták, hogy a magzatmáz van a kis "kiütésekben". Végül is mindegy, ugyanis szépen el fog múlni magától. Szerintem rosszabb, ha piszkálod, legalábbis mi megfogadtuk a tanácsot, és békén hagytuk. Aztán szép fokozatosan eltűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!