Szilvia név ma egy kisbabának?
Úgy tudom, nem divatos ma kisbabáknak Szilvia nevet adni. Nálunk a 80'-as, 90'-es években egy kicsit több Szilvia született, mert ismerek több 25-35 éves Szilvit.
Külföldiektől pedig azt hallom vissza, hogy a Szilviákról egy 'old lady' (öreg hölgy) jut eszükbe, merthogy az angolszász országokban a '30-as, '40-es években volt divat Szilviának keresztelni az újszülött kislányokat.
Szóval egy kis közvéleménykutatást tartok.
Mit gondoltok, mennyire jó név ma a 21. században a Szilvia név?
Mert ugye lássuk be, sokan név alapján is ítélünk előre. Hogy egy példát mondjak: Ha ma csak azzal a névvel találkozunk először, hogy Rozália vagy Piroska akkor nem egy tinédzserre gondolunk először. De ha azzal, hogy Dzsesszika vagy Maja akkor biztos nem egy 70 éves nénire.
Szerintetek retro névnek számít e a Szilvia és ha igen, mennyire jó egy ilyen nevet adni?
Mire asszociáltok először? Milyen személyiséget képzeltek a Szilvik mögé?
Bármilyen gondolat jöhet ezzel a névvel kapcsolatban, mert nagy dilemmában vagyok és most ezt közvéleménykutatásképp kérdem.
Szilvia vagyok,38 eves😉
Nincs bajom a nevemmel. Neha tesznek megjegyzest amikor bemutatkozom, hogy szep nevem van. :)
Szerintem is teljesen vallalhato nev!
Az ilyenektol engem is kiraz a hideg mint a kiara, larissza, dzsesszika, mira, palmira, es meg napestig sorolhatnam.
A kislanyomnak is egy teljesen atlagos nevet adtunk.
Szeretem, egy nagyon kedves barátnőm jut eszembe róla.
Kicsit elvarázsolt, kicsit vagány, szép sötétzöld szemű olyan tündés, megy a külseje a nevének jelentéséhez.
Adnám :)
Szilvinek hívnak :)
Lehet most azt fogják mondani, hogy "Persze hogy dícséred a neved", de még manapság is hallok Szilviket. 12 éves vagyok, és van egy csomó ilyen nevű barátom, ismerősöm és rokonom. Amikor kérdezi valaki a nevem, megismerkedek valakivel, azt mondják hogy "Milyen szép neved van!!" Szóval ha illik a családnévhez, bátran!!! 😊❤
Ismerek másfél éves Szilvibabát :)
Szerintem teljesen jó név!
Nem hiszem hogy már a kérdezőnek aktuális a kérdés, de azért írok én is :)
Én is Szilvia vagyok, és sokáig nem szerettem a nevemet. Tini koromra viszont teljesen elfogadtam, sőt, ma már szeretem is. Szerintem szépen hangzik, nem régies és valóban nem csúnya név.
Nekem a mostani "divat" nevektől van végem, pl.Lara, Lana, (ezek számomra kutyanevek, már bocsánat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!