Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért akarnak sokan teát adni...

Miért akarnak sokan teát adni a pár hetes, honapos babájuknak? Ismerek olyat aki teáztat de náluk nem jött be a mecsek bébi meg a kamilla sem, pickwick gyerekteát ad 3 hetes babának az baj?

Figyelt kérdés
2008. okt. 16. 18:07
 1/9 anonim ***** válasza:
44%
Én sem értem. Ha anyatejes mindenhol azt olvasom, hogy nem kell a plussz folyadék, még nyáron sem. Mi tápszeresek voltunk, de én akkor sem teáztattam Egyáltalán nem éreztem szükségét. De nem is fogadta el, bár én akkor is csak vízzel kínáltam ( ha csuklott pl.) Akkor kezdtem a plussz folyadékot, amikor már elkezdtem a hozzátáplálást. Szerintem ez ilyen nagyanyáinktól jött "rossz" szokás, hogy lóg a gyerek szájában a teás üveg. Ha kell, ha nem. Meg ha sír, akkor is beledugják a szájába.
2008. okt. 16. 18:16
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk pont az ellenkezője volt. Februárban született a babám, 2,5 hós kora óta tápszeres. Neki igenis kellett a tápszer mellett a tea, főleg nyáron. Napi 7-8 dl-t simán megivott. Most, hogy hűvösebb az idő a napi "fogyasztása" lecsökkent 3-4 dl-re. Nem lóg egész nap a szájában a cumisüveg, azt azért nem hagyom. Az apja is ilyen nagy ivós, kicsit melegebb van és egy húzásra megiszik majdnem egy liter folyadékot.
2008. okt. 16. 19:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én pedig adtam neki, mert születésekor sárga volt egy kicsit, és azt mondta a gyerekorvos, hogy sokat teáztassam, akkor elmúlik. És én teáztattam is szorgalmasan, mert a kórházban láttam kisbabákat, akik besárgultak, és már második hete voltak bent, mert nem múlt el nekik és minden éjjel mentek a kék fénybe. Ettől nagyon féltem, ezért teáztattam. A másik, hogy az én kisfiam nagy szopizógép volt, de nem akartam, hogy egész nap mellen legyen, ezért két étkezés között inkább teával kínáltam. Ettől nem szopott kevesebbet, és nekem sem csökkent a tejem. Amikor láttam, hogy be van süppedve a kutacsa, akkor én megitattam teával. Nem lett ettől semmi baja. Ráadásul hallottam már olyat, hogy a kórházban az újszülött babát nem itatták meg, és még nem indult be az anyatej, ezért a baba beszürkült, infúzióra kellett kötni, mert a kiszáradás szélén állt. Hát én az ilyesmit szerettem volna elkerülni. Tudom, hogy sokak szerint minden alkalommal, amikor szomjasnak gondolom, vagy sír, mellre kell tenni, ők csinálják is így, én nem ezt láttam a legjobbnak, ezért nem így csináltam.
2008. okt. 16. 19:52
 4/9 anonim ***** válasza:
78%
+Szerintem ez ilyen nagyanyáinktól jött "rossz" szokás, hogy lóg a gyerek szájában a teás üveg+. mégis egészségesebb nemzedék az előző.szerintem.miért lenne baja egy kis teától a gyereknek?
2008. okt. 16. 20:14
 5/9 anonim ***** válasza:
Én arra gondoltam, amikor a gyerek szájában egész nap lóg a cumisüveg. A felesleges teáztatásról beszéltem. Nézd meg sok gyerek fogát az oviban a cukros teától!! Mint az üszök!!! Van egy-két dolog, amit még nagyanyáink másképp csináltak és már elavultak!
2008. okt. 16. 20:54
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

akkor tegyük hozzá, hogy a cukrozott teák...

az én faim minden izestés nélkül issza a babamosoly teát, és nagyon szereti.11hetes

2008. okt. 16. 21:03
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én első perctől adok üres, híg kamilla teát. Nyáron sokszor volt szomjas és nem kellett neki a tej, a teát pedig elfogadta. Ez miért is baj? 9 hónapos, jól fejlődik, még nem volt beteg és 8 hónapos koráig csak tejet kapott, és persze szomjoltónak teát. Én úgy gondolom, ha szomjas vagyok nem vajaskenyeret eszek. Szerintem a babák is így működnek. Persze mindenki maga dönti el, hogy az ő babájának hogy jó, na és persze a baba.
2008. okt. 16. 22:30
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én 3 hetes kora óta adok teát, nagyon hasfájos volt a babám (anyatej+tápszeres), az ember ilyenkor mindent kipróbál, csak hogy segítsen rajta. Persze csak babateát, minden ízesítés nélkul. Most 7 hónapos, az´ta is így kapja, de folyadékpotlásként van, hogy csak babavizet. Az én kisfiam is cicifuggo volt, az orvos is ajánlotta, hogy kozbe-kozbe "csaljak" vízzel, vagy teával, mert bizony óránként "kéredzkedett". Egyébként meg ha a babának nem ízlik, nem kell eroltetni.
2008. okt. 16. 23:09
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
utolso vagyok, még hozzátenném: most 7 hńapos a kisfiam, éjjel ha felébred, sír, nem kell neki a tej, viszont egybol rácuppan a teásuvegre, aztán alszik tovább szépen. El tudja donteni, hogy éhes-e vagy csak szomjas, és akkor minek is kérné a tejet? nálunk így mukodik. Persze, ha a baba csak anyatejes, és nem fogadja el a teát, Ok, ne aggodj, valoszínuleg neki még megfelel, nem érett másra a tejcin kívul.
2008. okt. 16. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!