Mi lehet a baj a fiammal?
A nevelési tanácsadóban esetleg utana kérdezhetsz, hogy ők nem csinálnak-e vizsgálatot erre vonatkozóan. Illetve én a nagyfiamat most tsmt-terápiára viszem, bár más okból, de nagyon sok jót hallottam róla, és hasonló dolgok javításában is eredményes lehet, mint a ti problémátok. Bár ha a neurológus szerint is minden ok, akkor lehet, hogy csak ilyen a habitusa. Sajnos nem tudok okosat, a tsmt csak egy javaslat.
Minden jót nektek! Kitartás!
2017. jún. 16. 13:13
Lehet hogy autista. A neurologus meg azert nem tudja ezt megmondani,mert meg korai,de tunetei attol meg lehetnek.
2017. jún. 16. 13:40
A korai fejlesztőbe mit mondanak? Miért kell járnotok?
Az alvás körüli rossz szokásokról te próbáld leszoktatni, pl válasszatok ki együtt egy alvós állatot-amire aztán persze mindig lehet figyelni hogy nálatok legyen-és próbáljon azzal aludni. Persze maradj ott vele, de ne engedd hogy téged birizgáljon.
A torna nagyon hasznos lehet, ha van a közeletekben tsmt, vagy sima babatorna.
Hintáztasd sokat és közben énekeljetek, mondókázzatok,ez nagyon hat az ő kis agyukra.
2017. jún. 16. 13:49
4/12 A kérdező kommentje:
Pontosan nekem is ez jutott az eszembe hogy autista..Viszont mikor a neurolgián rákérdeztem a doktornő azt válaszolta hogy nem hinné hogy az mivel nincsennek megrögzött szokásai.. ki írt egy MR-vizsgálatot amiből annyi derült ki,hogy durva eltérést nem látnak a beszédközpontnál ami zavarná a beszédet...Nagyon sokat olvasgattam itt neten amiben van hogy látok hasonlóságokat de van amire nem!elegünk van már a vizsgálatokból és nem tudom hova mehetnék ahol kapunk egy normális diagnózist mivel is állunk szembe csak annyit mondanak hogy egyértelműen a beszédfejlődésben van lemaradva
Ne itt a netes olvasgass,mert sok hulyeseget osszeolvashatsz itt,ami nem igaz! Olvass utana konyvekben!
2017. jún. 16. 13:54
6/12 A kérdező kommentje:
A korai fejlesztőbe azért kerültünk be mert a védönö és a háziorvos javasolta hogy a beszéd megínditásban nagy segítségünkre lesz..sajnos semmilyen kis kedven játéka rongyija vagy plüss álata sincs sőt még ami a kiságyban van azt is kidobálja semmire nem tart igényt csak a cumisüvegére.. nem cumizik nem szereti
Sajnos pontos diagnózist nehezen állítanak fel, mivel még kicsi, nehezen vizsgálható. Persze így nehéz, mert addig a konkrét kezelést nem tudtok kapni.
Kitartás! És játssz, foglalkozz vele sokat!
2017. jún. 16. 14:00
8/12 A kérdező kommentje:
Ami leginkább zavar hogy nem szereti a szeretetet nem bújik senkire sem figyel nem lehet játékba be vonni nem szeret rajzolni képes könyveket nézegetni mindig csak ott hagy..ha próbálok neki mondani vagy mutatni valamit befogja a számat vagy elkezd ütögetni láthatóan zavarja ha beszélek neki vagy magyarázok neki hogy ez labda vagy hogy ott van apa stb..a játszótéren sem érdekli semmilyen játék max a csúszda amit szeret inkább csak futkározik fel le megállás nélkül kifáradhatatlanul..nem integet nem ad puszit semmilyen jó gesztusa megnyilvánulása nincs csak a harapdálás vagy az ütögetés lökdösödés
Hű ez kemény! És kicsit te is kezdesz belefáradni, ami érthető :(
És magában eljátszik, elmatat valamivel?
2017. jún. 16. 14:08
10/12 A kérdező kommentje:
igen van pár olyan játéka amivel szivesen játszik ezek azok a játékok amivel sikerélményei vannak pl a formabedobós szereti a kis autókat is bár többnyire a kerekeivel játszik el forgatja hosszasan nézi..sokat mondókázok neki meg éneklek egy kedvenc dala van és azt tudja dúdolni is az elejét..rengeteget sírok miatta teljesen kivagyok ettől a helyzettől a vizsgálatokra járástól a korai fejlesztő sem lett eredményes (eddig)
Kapcsolódó kérdések: