Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lehet a baj a fiammal?

Mi lehet a baj a fiammal?

Figyelt kérdés
21-hónapos kisfiú,nem mond szavakat,nem ért meg minket úgy vesszük észre pl:nem tudja ki az anya apa vagy hozd ide a labdát ilyen könnyű utasításokat sem ért!A játszóérre ott tartok,hogy nincs kedvem le vinni mert úgy közelit a gyerekekhez hogy fellöki őket vagy lökdösi!Sokszor ideges ütögeti a falat vagy dobál minden olyan tárgyat ami a közelében van ez álltalában akkor van ha valamit nagyon szeretne de nem értjük mivel nem mutogat semmire.. Korai fejlesztőbe jár heti 2 alkalommal pár hónapja, de nem nagyon látok javulást!Minden vizsgálaton átestünk (hallás vizsgálat,szemészet,neurológia)de sehol nem találtak nála eltérést minden lelete rendben van!Nagyon rossz szokásai vannak elalvás előtt azzal nyugtatja magát,hogy a hajamat húzgálja vagy a körmömet tépkedi fel az éjszakákat egyszer sem aludta át..nagyon aggódunk!Érzem hogy valami nincs vele rendben és nem tudom mit tehetnék?!
2017. jún. 16. 12:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A nevelési tanácsadóban esetleg utana kérdezhetsz, hogy ők nem csinálnak-e vizsgálatot erre vonatkozóan. Illetve én a nagyfiamat most tsmt-terápiára viszem, bár más okból, de nagyon sok jót hallottam róla, és hasonló dolgok javításában is eredményes lehet, mint a ti problémátok. Bár ha a neurológus szerint is minden ok, akkor lehet, hogy csak ilyen a habitusa. Sajnos nem tudok okosat, a tsmt csak egy javaslat.

Minden jót nektek! Kitartás!

2017. jún. 16. 13:13
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy autista. A neurologus meg azert nem tudja ezt megmondani,mert meg korai,de tunetei attol meg lehetnek.
2017. jún. 16. 13:40
 3/12 anonim ***** válasza:

A korai fejlesztőbe mit mondanak? Miért kell járnotok?

Az alvás körüli rossz szokásokról te próbáld leszoktatni, pl válasszatok ki együtt egy alvós állatot-amire aztán persze mindig lehet figyelni hogy nálatok legyen-és próbáljon azzal aludni. Persze maradj ott vele, de ne engedd hogy téged birizgáljon.

A torna nagyon hasznos lehet, ha van a közeletekben tsmt, vagy sima babatorna.

Hintáztasd sokat és közben énekeljetek, mondókázzatok,ez nagyon hat az ő kis agyukra.

2017. jún. 16. 13:49
 4/12 A kérdező kommentje:
Pontosan nekem is ez jutott az eszembe hogy autista..Viszont mikor a neurolgián rákérdeztem a doktornő azt válaszolta hogy nem hinné hogy az mivel nincsennek megrögzött szokásai.. ki írt egy MR-vizsgálatot amiből annyi derült ki,hogy durva eltérést nem látnak a beszédközpontnál ami zavarná a beszédet...Nagyon sokat olvasgattam itt neten amiben van hogy látok hasonlóságokat de van amire nem!elegünk van már a vizsgálatokból és nem tudom hova mehetnék ahol kapunk egy normális diagnózist mivel is állunk szembe csak annyit mondanak hogy egyértelműen a beszédfejlődésben van lemaradva
2017. jún. 16. 13:50
 5/12 anonim ***** válasza:
Ne itt a netes olvasgass,mert sok hulyeseget osszeolvashatsz itt,ami nem igaz! Olvass utana konyvekben!
2017. jún. 16. 13:54
 6/12 A kérdező kommentje:
A korai fejlesztőbe azért kerültünk be mert a védönö és a háziorvos javasolta hogy a beszéd megínditásban nagy segítségünkre lesz..sajnos semmilyen kis kedven játéka rongyija vagy plüss álata sincs sőt még ami a kiságyban van azt is kidobálja semmire nem tart igényt csak a cumisüvegére.. nem cumizik nem szereti
2017. jún. 16. 13:55
 7/12 anonim ***** válasza:

Sajnos pontos diagnózist nehezen állítanak fel, mivel még kicsi, nehezen vizsgálható. Persze így nehéz, mert addig a konkrét kezelést nem tudtok kapni.

Kitartás! És játssz, foglalkozz vele sokat!

2017. jún. 16. 14:00
 8/12 A kérdező kommentje:
Ami leginkább zavar hogy nem szereti a szeretetet nem bújik senkire sem figyel nem lehet játékba be vonni nem szeret rajzolni képes könyveket nézegetni mindig csak ott hagy..ha próbálok neki mondani vagy mutatni valamit befogja a számat vagy elkezd ütögetni láthatóan zavarja ha beszélek neki vagy magyarázok neki hogy ez labda vagy hogy ott van apa stb..a játszótéren sem érdekli semmilyen játék max a csúszda amit szeret inkább csak futkározik fel le megállás nélkül kifáradhatatlanul..nem integet nem ad puszit semmilyen jó gesztusa megnyilvánulása nincs csak a harapdálás vagy az ütögetés lökdösödés
2017. jún. 16. 14:02
 9/12 anonim ***** válasza:

Hű ez kemény! És kicsit te is kezdesz belefáradni, ami érthető :(

És magában eljátszik, elmatat valamivel?

2017. jún. 16. 14:08
 10/12 A kérdező kommentje:
igen van pár olyan játéka amivel szivesen játszik ezek azok a játékok amivel sikerélményei vannak pl a formabedobós szereti a kis autókat is bár többnyire a kerekeivel játszik el forgatja hosszasan nézi..sokat mondókázok neki meg éneklek egy kedvenc dala van és azt tudja dúdolni is az elejét..rengeteget sírok miatta teljesen kivagyok ettől a helyzettől a vizsgálatokra járástól a korai fejlesztő sem lett eredményes (eddig)
2017. jún. 16. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!