Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek, ha felkapot...

Mi a véleményetek, ha felkapott nevet adok a babának?

Figyelt kérdés
Akkor még nem volt felkapott név, kb 6-8 éve mikor megálmodtuk párommal, hogy Hanna lesz a kislányunk, Én nagyon szeretném, évek óta erről álmodtunk, de elbizonytalanít hogy sokan adják ezt a nevet a gyereknek.
2017. jún. 7. 13:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én nagyon kevés Hannával találkoztam mostanában :)

Hajrá, gyönyörű név!

2017. jún. 7. 16:37
 12/15 anonim ***** válasza:
41%

Ne foglalkozzatok senkivel, nektek ez tetszik, és hívhatnának minden gyereket Hannának, nektek akkor is ő lenne az egyetlen. Ha mégis bizonytalanok vagytok akkor adjatok második nevet neki. Bár a Hanna szerintem úgy szép ahogy van.

Épp tegnap találkoztam egy anyukával, aki nemrégiben szült. Büszkén újságolta hogy az ő gyerekének ugyan nem tucatneve lett. Hát mikor meghallottam, kikerekedett a szemem. Könnyű túlesni az "eredetiséggel" a ló másik oldalára és nevetség tárgyává tenni a gyereket.

2017. jún. 7. 17:08
 13/15 anonim ***** válasza:
67%

Sokan írják, hogy inkább tucatnevet adj, ha az tetszik, mint ritkábban/különlegesebbet. És ha valakinek egy számotokra erőltetett név tetszik meg akkor ne adja mert számotokra erőltetett? Ez olyan ellentmondásos gondolkodás. Ha valakinek valamiért a Zeynep (valaki írta azért ezt hozom fel példának) tetszik akkor miért egyből az jut eszetekbe, hogy csak flancol? Lehet, hogy ő is csak nézegette a neveket és nem foglalkozott a gyakoriságával.

Szerintem olyan nevet adj a gyerekednek amit ha naponta többször is kimondasz akkor nem fog rossz érzésed lenni miatta. :) És itt feltételezem nem szándékozik senki megszivatni a gyerekét és direkt csúfolható nevet adni neki.

2017. jún. 7. 18:01
 14/15 anonim ***** válasza:

En egyetlen Hannat sem ismerek.

Harom gyerekem van, harom kulonbozo suliba jarnak.

Egyik sem ismer Hannat.

2017. jún. 9. 10:19
 15/15 anonim ***** válasza:
13as, én vagyok aki írta példának az ismerőse gyerekét. Nos a konkrét név a Kerubina Kunigunda, mindezt hosszú, kötőjeles családnév mellé. Tehát például Kovács-Kövessy Kerubina Kunigunda. A vezetéknév persze nem ez, de mindkettő k-val kezdődik és kb hasonló hosszúságú
2017. jún. 9. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!