Mi a véleményetek, ha felkapott nevet adok a babának?
Én nagyon kevés Hannával találkoztam mostanában :)
Hajrá, gyönyörű név!
Ne foglalkozzatok senkivel, nektek ez tetszik, és hívhatnának minden gyereket Hannának, nektek akkor is ő lenne az egyetlen. Ha mégis bizonytalanok vagytok akkor adjatok második nevet neki. Bár a Hanna szerintem úgy szép ahogy van.
Épp tegnap találkoztam egy anyukával, aki nemrégiben szült. Büszkén újságolta hogy az ő gyerekének ugyan nem tucatneve lett. Hát mikor meghallottam, kikerekedett a szemem. Könnyű túlesni az "eredetiséggel" a ló másik oldalára és nevetség tárgyává tenni a gyereket.
Sokan írják, hogy inkább tucatnevet adj, ha az tetszik, mint ritkábban/különlegesebbet. És ha valakinek egy számotokra erőltetett név tetszik meg akkor ne adja mert számotokra erőltetett? Ez olyan ellentmondásos gondolkodás. Ha valakinek valamiért a Zeynep (valaki írta azért ezt hozom fel példának) tetszik akkor miért egyből az jut eszetekbe, hogy csak flancol? Lehet, hogy ő is csak nézegette a neveket és nem foglalkozott a gyakoriságával.
Szerintem olyan nevet adj a gyerekednek amit ha naponta többször is kimondasz akkor nem fog rossz érzésed lenni miatta. :) És itt feltételezem nem szándékozik senki megszivatni a gyerekét és direkt csúfolható nevet adni neki.
En egyetlen Hannat sem ismerek.
Harom gyerekem van, harom kulonbozo suliba jarnak.
Egyik sem ismer Hannat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!