Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mikor nyirattátok meg...

Ti mikor nyirattátok meg először a babátokat/ gyereketeket? És hogy tűrte?

Figyelt kérdés

Kisfiam 13 hónapos, hosszú nyak alá érő göndör haja van ,nagyon szép de ebbe a melegbe nagyon nehéz vele bánni, főleg éjjel csurom vizesre izzadja már mindennap hajat kell mosni amit nem szeret, férjem is támogatja az ötletet mert őt meg zavarja hogy kislánynak nézik sokszor :)

Gondoltam jövőhéten elviszem fodrászhoz nem akarom teljesen rövidre csak oldalt rövid felül hosszabb fazon, de félek hogy fogja tűrni hogy egy idegen ember piszkálja? Eléggé félős az idegenektől így is. Szerintetek kicsi még a hajnyíráshoz ?

2017. jún. 5. 10:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Ahova én járok fodrászatba, vállalnak gyerekeket, direkt kérdeztem, azt mondták jellemzően 3 éves korttól viszik.
2017. jún. 5. 10:56
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy évesen vágattuk le a loboncát. :) Nagyon jól tűrte. Ollóval gyorsan körbevágta a fodrász. Nem lett tökéletes, de a célnak megfelelt. Két éves lehetett, mikor géppel vágtuk neki rövidre, hogy bírja a nyári meleget. Kb. 10 éves korig ragaszkodott a 3 mm-re vágott hajhoz. Se több, se kevesebb nem lehetett. Utána jött el az, hogy frizurát akart, amihez fodrász kell.
2017. jún. 5. 11:01
 3/10 anonim ***** válasza:
50%

10 hónaposan már vágattuk elől a haját, mert nem látott ki. Az én fodrásznőm vágja neki azóta is. Időpontra odamentünk, kb 5 perc volt. Mindig vágatjuk, nekem a hajnyíróval letolt haj nem tetszik a fiúknál sem. Valószínűleg üvölteni fog az első pár alkalommal, aztán megszokja. Ültesd az öledbe, úgy jobban ment nálunk.

(mondjuk engem nem zavart, hogy csigás-göndör a haja, nagyon szép volt, őt sem zavarta. Lánynak nézték rendszeresen, naés? :) )

2017. jún. 5. 11:06
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt is képzeld el, hogy az a haj hogy állna az arcformájához. Főleg hogy göndörödő hajú! Az enyéimnek is az, de én már pici kb fél éves koruk óta nyírom hajvágó géppel. A nagy már 5 múlt még mindig én vágom neki. Nem egy ördöngősség főleg hogy többféle hosszt lehet beállítani. Télen hosszabb, nyáron rövidebb.

A kislányom most 10 hós, neki még csak elől vágtam, hogy ne lógjon a szemébe, mert amúgy neki is göndörödik alul.

Az én fodrászom egyébként egész piciket is vállal olyan 1 éves kortól.

2017. jún. 5. 11:07
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

2 éves kora után. Cuki loknijai voltak, olyan jó volt beletúrni.

Éppen festtettem a hajamat, és amíg várni kellett, a fodrász neki is levágta, ollóval. Kapott játékot a kezébe, meg nézhette magát a tükörbe, közben beszéltünk hozzá, egész jó lett, csak a füle mellett nem lehetett levágni. (szegénykém lefogta a fülét, mert azt hitte azt is levágjuk )

2017. jún. 5. 11:38
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Másfél éves korában vágtam le a lokniait. Akkor volt nyár.

Már 4 éves, azóta is géppel vágom neki itthon.

2017. jún. 5. 11:42
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
2 eves fiu, vallig ero gondor haja van, eszembe nem jutna levagatni.
2017. jún. 5. 11:53
 8/10 anonim ***** válasza:
28%
9 hónaposan. Pont nyár volt. A babahaja nem egyszerre hullott, így össze-vissza hosszú volt, és a melegben nagyon elkezdett koszmósodni is szegénynek. Hajmosás közben szépen lehúztuk neki borotvával, szerintem észre se vette. A koszmó is gyorsan eltűnt, és sokkal erősebb lett a haja, ráadásul végre egyenletesen nőtt. Előtte nézett ki úgy, mintha egy elmebeteg fodrász csúfította volna el. :)
2017. jún. 5. 11:58
 9/10 anonim ***** válasza:
50%
15 hónapos volt, alapból egy halál nyugis gyerek, de vágás közben ordított, kapálózott, rángatta a fejét.. Még szerencse, hogy mesterfodrásznál voltunk, jó nagy tapasztalattal a háta mögött és még igy is pár perc alatt tökéletesre le tudta vágni neki
2017. jún. 5. 13:27
 10/10 anonim ***** válasza:

Én ki nem állhatom, ha matatnak a fejemen, a gyerekek haját is mindig magunk igazítottuk itthon. Akkor bármikor abba lehet hagyni, később folytatni.

Aztán vettünk egy könyvet is, hogy hogyan kell hajat vágni, meg profi ollót is hozzá.

Szóval, nem nagyon volt mit tűrni. Hagyták.

2017. jún. 7. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!