Borzaszto. Eroltetett. Valahol a Céda és Láda között van.
2017. jún. 2. 22:58
5/14 anonim válasza:
Akkor már sokkal inkább Adél. :-)
De jusson eszedbe az ,,első" Léda. Ady Endre szeretője (akit a költő kihasznált - gazdag zsidó feleség lévén- majd eldobott)... Szegény ritka csúnyaság is volt. :(
Tudom, hogy nem a személy volt a kérdés, de...
Számomra nehéz elvonatkoztatni, amikor van valami eredete a névnek (mivel ugye Ady alkotta a nevet), illetve ha valami híres személyt hívnak így, akkor egyből az az illető jut eszembe.
2017. jún. 2. 23:02
6/14 anonim válasza:
5,A Léda egy görög eredetű név.
Ady csak újra feltalálta a spanyol viaszt...:D
2017. jún. 2. 23:05
7/14 anonim válasza:
Nem tetszik... Olyan céda-s
2017. jún. 2. 23:07
8/14 anonim válasza:
Hát az lehet, hogy görög (bár...Létő istennő, hát nem igazán hasonlít a 2 alak, szóval ez nekem inkább csak találgatás, akkor már sokkal valószínűbb az, hogy Adél visszafele Léda, de mindegy), viszont előtte nem hívtak így senkit a magyar kultúrkörben, szóval az első ,,magyar" Léda Diósy Ödönné Brüll Adél volt!
2017. jún. 2. 23:08
9/14 anonim válasza:
Legyen inkább Lada. Így a második neve lehet Szamara.
2017. jún. 3. 00:14
10/14 anonim válasza:
#8 nem csak Létó volt, volt egy Léda is a görög mitológiában, ő volt a Szép Heléna anyja.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem szép név. A Léda verseket is nagyon szeretem, talán amiatt is tetszik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!