Mi az, hogy túl gyorsan nől a kisfiam? Most én ezzel mit csináljak?
Hat en nemtudom de mi 3000g es 50 cmvel szulettunk. Most 14 hetes es 6200 gramm es 66 cm.
Hulyeseg. Nyomd ossze a gyereked vagy mi? Meg jo h kulfoldon vagyunk es itt nincsenek idegesito vedonok!
Nem tudok most pontos adatokat mondani neked, de az én fiamra kétszer mondták nevetve, hogy jól megnőtt. Aztán lelassult. Egyszer pedig a védőnő ramondta, hogy túlsúlyos... Akkor éppen nem nőtt, csak hízott. Ez mind 1 éves koráig történt. :) Szerintem a lényeg inkább a testsúly/magasság arány. Mert mi van, ha magas lesz? Biztos valamelyik felmenőtől vagy tőletek örökölte (pl. a férjem és én kicsik vagyunk, de az én apai agamrol nagyon magasak a férfiak. Az én fiam is magas, biztos azt örökölte. Unokatesóm kisfia is irtó magas, magasabb, mint a fiam (négy hósan magasabb volt, mint az én hathósom). Noha uncsim is pici, valószínűleg ott is ez az apai ág ütött vissza).
Én nem aggódnék. :)
Na igen. Falnak megyek az ilyen idiótáktól. Tök elbizonytalanítják a babát.
A nagyobbiknal az egy hetes mérés előtt 2 napig napi 5 széklete volt a babámnak. Ezérg a kötelező helyett 10 grammal kevesebbet hízott a gyerek. A védőnőm olyan flegma stílusban cseszett le, hogy éhezik a gyerek, és nem igaz, hogy nem vettem ezt észre, hogy a hétvége alatt úgy rágörcsölten a témára, és toltam a tápít, hogy kb 0ra apadt a tejem. A háziorvos világosított fel, hogy az a 10 gramm nem az éhezés kategória, lévén, hogy egy hetesen 80-akat evett a babám.
A második gyerkőcöm mindig kevesebbet szopizott mint kellett volna, mert nála már az elejétől mértem. Napi 7x evett, max 8szor, aztán aludt, de nem ette meg a 70-et sem. Mégis az első 3 hónapban 1-1,5 kg-ot hízott. Az volt a védőnő tanácsa, hogy el fogja hízni a szívét. A dokink csinált egy próbaszopit, ott derült ki, hogy kevesebb mennyiséget eszik mint az átlagos, csak jó az alapanyag. Mind a kettő gyerekem totál átlagos súlyú és testalkatú gyerek lett.
És ez csak 2 különböző eset. Az a baj, ha egy gyerek nem a tankönyv szerint fejlődik, akkor azzal nem tudnak mit kezdeni. Ami csak azért baj, mert szegény anyukát totál elbizonytalanítják. 😦
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!