Mit csináljak egy hónapos babámmal, ha?
Igen, csinálhatod a dolgod, és ő majd nézelődés közben elalszik. De ha van valami játék, csörgő, ami lefoglalja, had játszon vele. Hiszen ahogy idősödik, egyre több ingerre lesz szüksége, hogy tanuljon.
De azért ne csapj akkora zajt, ha alszik, és ha sír, akkor vedd fel, nyugtasd meg.
Az én fiam nem ilyen volt. Őt nem lehetett letenni, mert egyből kipattant a szeme és üvöltött értem, és elaludni sem tudott magától, altatni kellett. Minden baba másmilyen.
Ez teljesen normális. Jól csinálod. Ha nem "tart rád igényt", hogy vele legyél, vagy hogy az öledben legyen, tehán nem sír, nem nyugtalan, akkor nyugodtan tedd a dolgod.
Kezdi felfedezni a világot, a környezetét. Nem baj, ha nézelődik. Kislányom is csinálta, addig én elmosogattam, vagy felporszívóztam. Az ilyen kisebb házimunkákat gyorsan eltudtam végezni.
A fiam is ekörül kezdett el éber lenni. 3 hetes lehetett amikor nem értettem, miért nem alszik evés után?
Én magammal vittem a nappaliba, puhára ágyaztam neki plédekből a szőnyegen és köré raktam játékokat, kihajtós könyvet hogy nézegesse azokat. Gyönyörűen lefoglalta ez őt. És ha elfáradt, ott el is aludt. Nem mellesleg hiszem, hogy ez segített neki megtanulnia, hogy kell egyedül elaludni. Azóta is megy neki.
Amúgy ilyen éber időkben pl hasra fordíthatod, hogy erősödjön a háta, emelje a fejét. Hasznos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!