Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak egy hónapos...

Mit csináljak egy hónapos babámmal, ha?

Figyelt kérdés
Ha megetettem (100 mlt evett), tisztába raktam, tornáztam vele és nem alszik. Betettem a kiságyába és adtam neki cumit. Most nézelődik. Ilyenkor én nem csinálhatok semmi mást? Vagy mi történik ebben az esetben? Tanácstalan vagyok, mert eddig evett, aludt..ha nem nyugtalan és elvan magának csinálhatom a dolgom?
2017. máj. 29. 16:52
 1/4 anonim ***** válasza:

Igen, csinálhatod a dolgod, és ő majd nézelődés közben elalszik. De ha van valami játék, csörgő, ami lefoglalja, had játszon vele. Hiszen ahogy idősödik, egyre több ingerre lesz szüksége, hogy tanuljon.

De azért ne csapj akkora zajt, ha alszik, és ha sír, akkor vedd fel, nyugtasd meg.

Az én fiam nem ilyen volt. Őt nem lehetett letenni, mert egyből kipattant a szeme és üvöltött értem, és elaludni sem tudott magától, altatni kellett. Minden baba másmilyen.

2017. máj. 29. 17:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Ő általában nagyon jól elvan magának, csak olvastam, hogy a legtöbb szülő megijed, mikor rájön, hogy 3-4 hetes babája többet van ébren, mint amennyit ő gondolja, hogy ébren kéne lennie és nem tudja, mit csináljon vele! Hát én sem. Betettem a kiságyába, 5-10 percenként simogattam az arcát, most alszik már.. de ugye ilyen korban még nem lehet vele legózni és hasonlók. Azt szoktam, hogy miután megetetem, tisztába teszem, beteszem a Hepperedeppe Heppendre című gyerekdalt, arra tornázunk egy kicsit, megmasszírozom, utána az Álomfabrikálót, arra, ha szerencsénk van, elalszik, ha nem, akkor csak hagyom magának és mialatt végzem a dolgom, 5 percenként simogatom az arcát. Nem tudom, jól csinálom-e, fogalmam sincs, mi többet tehetnék még.
2017. máj. 29. 17:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez teljesen normális. Jól csinálod. Ha nem "tart rád igényt", hogy vele legyél, vagy hogy az öledben legyen, tehán nem sír, nem nyugtalan, akkor nyugodtan tedd a dolgod.

Kezdi felfedezni a világot, a környezetét. Nem baj, ha nézelődik. Kislányom is csinálta, addig én elmosogattam, vagy felporszívóztam. Az ilyen kisebb házimunkákat gyorsan eltudtam végezni.

2017. máj. 29. 19:39
 4/4 anonim ***** válasza:

A fiam is ekörül kezdett el éber lenni. 3 hetes lehetett amikor nem értettem, miért nem alszik evés után?

Én magammal vittem a nappaliba, puhára ágyaztam neki plédekből a szőnyegen és köré raktam játékokat, kihajtós könyvet hogy nézegesse azokat. Gyönyörűen lefoglalta ez őt. És ha elfáradt, ott el is aludt. Nem mellesleg hiszem, hogy ez segített neki megtanulnia, hogy kell egyedül elaludni. Azóta is megy neki.

Amúgy ilyen éber időkben pl hasra fordíthatod, hogy erősödjön a háta, emelje a fejét. Hasznos!

2017. máj. 30. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!