Kell-e vasalni az újszülött ruháit, ha szárítógépben szárítom őket?
Mi ellen akarod véddeni?
Mert a ruhákon megülö baktériumok és vírusok meg vannak a te ruháidon is, és a kanappén, és a levegöben is...
Kimosni azért fontos, mert mire hozzád oda ér ezer vegykezelt helyen esik át. Már az anyag gyártása alatt és még a tárolásnál is... A legjobb lenne az új ruhákat 2-3x átmosni. Ezzel az a sok vegyszer valamennyire kimosodik a ruhákból. A legjobb viszont használt ruhákat a babára ráadni...
Szóval a vasalás csak optikailag van szükség.
Azért kérdezem, mert régebben nagyon fontos szabály volt, hogy a bébiruhákat kötelező vasalni. (A védőnők, gyerekorvosok is ragaszkodtak hozzá.)
De akkor még nem voltak szárítógépek, és valószínű a mosógépek teljesítménye se volt ilyen jó, ezért magas hőfokon kellett vasalni, hogy elpusztuljanak a kórokozók. (Nem esztétikai szempontok miatt.)
Én nem szeretnék vasalni, egyébként se vasalok, de nem tudom, hogy most mi az álláspont ezzel kapcsolatban.
Köszönöm a válaszokat.
Ne a "steril" szón lovagoljunk, szerintem pontosan érthető, mire gondolok. Aki számára nem az, olvassa el az előző kommentemet is, kiegészítésként.
Köszönöm.
Kérdező, ha nem a sterilitásról akarsz kérdezni, akkor ne kérdezz a sterilitásról.
Ha arról kérdezel, akkor meg ne kérd ki magadnak, hogy arra kapsz választ, amit MEGKÉRDEZTÉL.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!