Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 és fél hetes babánk csak a...

2 és fél hetes babánk csak a kezünkben alszik el. Van vmi módszer, hogy az ágyába is elaludjon? Elkényeztettük?

Figyelt kérdés
Amúgy ez kb 1 hete van így mikor először fájt a hasa.
2008. okt. 14. 20:36
 1/6 anonim ***** válasza:

én a kezembe altattam a kisfiamat, majd kb. 4-5hetes volt, mikor evés után hasra tettem a kiságynba, és simogattam a buksiját így elaludt.persze volt mikor nem sikert, de két hét alatt "megtanulta".ma már sokszor elalszik a simogatás nélkül is.

próbáld ki, a hason fekvés jó a pocaknak is.

sok sikert

11hetes kisfiú anyukája

2008. okt. 14. 20:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy ilyen pici babát még nem lehet elkényeztetni, neki még szüksége van az ölelésre! Mi kb. 3-4 hónaposan szokattuk rá az egyedül elalvásra, kicsit sírt de egy pár nap és magától aludt el. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, ő még nagyon picike!
2008. okt. 14. 20:40
 3/6 anonim ***** válasza:
75%

A nagy fiam is kézben aludt el, ( most 11 éves,) és a pici is most kézben alszik el, lerakom, és kész. Semmi hátrányunk nem volt, és én nagyon szeretem, amikor látom, hogy megnyugszik és mosollyal az arcán alszik :)

a pici most 4 és fél hónapos

2008. okt. 14. 21:13
 4/6 anonim ***** válasza:
Nincs elkényeztetve, nálunk is ez volt! :)) Én hamar leszoktattam róla, mert leszakadt a vállam, mire elaludt... Én úgy csináltam, hogy hasra tettem le (így nem ébreszti fel saját magát a kapálózó keze-lába), és a popóját ütögettem finoman, vagy a hátát simiztem, közben ssss - susogtam. Persze ordított egy ideig, de kitartónak kell lenni! Csak akkor szabad felvenni egy pár percre, ha nagyon belelovalja magát! Utána azonnal vissza! Néhány nap alatt megszokta és (most 3 hónapos), leteszem, pár perc nyűgi után szépen elalszik, sőt éjjel még egy apró nyüsszenés sincs! Megéri rászoktatni, mert sokkal könnyebb lesz nektek is, és ő is jobban tud pihenni. A hasfájásra is szuper, mert fel tudja húzni a lábát a pocijához, vagy tehettek alá egy összetekert pelust is. Ja, és a lányom "csak" alszik az ágyában, én napközben ki szoktam venni játszani a szőnyegre, szerintem ez is számít, mert tudni fogja, hogy ott aludni kell. Sok sikert!
2008. okt. 14. 21:39
 5/6 anonim ***** válasza:
25%
Én 2hónapig csináltam ezt és sztem igen is el lehet kényeztetni..ill,nem is ezt mondanám,mi rontjuk el,hogy nem tanítjuk meg önállóan elaludni.A vége az lett,hogy már nappal nem volt hajlandó csak rajtam lenni,a kiságyba benne sem maradt este 3órát altattam fürdés után,mert csak velem akart lenni én se enni se wc-re se fürdeni nem tudtam elmenni,ha becsempésztem az ágyába feltéve ha sikerült..és felriadt kezdhettem elöről..szval szerintem a legrosszabb dolog ez.Én azt csináltam ezek után,hogy este elvonultunk a szobájába,(előtte tv mellet próbáltuk altatni,mondván ne legyen sensitív a zajokra stb.)fürdés,orrszívás fésülködés és utána cici-volt,hogy rögtön beájult,de volt,hogy nem akarta aludni én ilyenkor már csak egy kislámpa mellett altatok azon is rajta van egy pelus,hogy tompítsa a fényét,ha evett a vállamra teszem büfizni és ekkor már lekapcsolom a villanyt.Az első pár napban nem aludt el rögtön,sírt kb 10-20percig,de csak olyan panaszkodóan,hogy egyedül hagyták-ha nagyon sírt kivettem büfizni halkan vigasztaltam,majd ha megnyugodott vissza raktam.(Sajnos azt a pár napot ki kell bírni még sírdogál,mert neki is meg kell szokni és hidd el utána szeretni fogja az ágyát,mert tudni fogja az csak az övé..én még annyit tettem,hogy az én polár plédemet amivel aludtam alá raktam és így érezte az illatomat ez is segített)Kb egy hét alatt megszokta,ma már nem is sír és van,hogy 10perc alatt elalszik.Annyit még,hogy a babák este 6-8közöttre fáradnak el a legjobban,akkor jönnek i az élmények és ekkor a legsírósabbak,ezért kell nekik a nyugalom.Cici,büfi-ha nem alszunk rá és szunya,persze utána rohangálok megnézni,nincs e büfi még stb,de nem szokott gond lenni vele.Ma már nem is tudnám máshogy altatni,tökre megszokta és igényli ezt,sajnálom,hogy nem így kezdtem és hidd el ettől nem vagy rossz anya,hogy segíted megtanulni,így te is pihentebb leszel és ő is megszokik egy rendszert és tudja mi miután következik.Nekik rendszer kell.Én is kényeztetem a babámat de én inkább nappal,mondjuk nekem felkel még 2szer éjjel is,de nappal nehezebb letenni..szólj ha segíthetek,de tény meg kell próbálnod ,mert te sem tudsz így pihenni és ő sem.Nekem nem kell simogatnom meg semmit mert ehhez szoktattam,aki ahhoz szoktatja még 2évesen is simogathatja majd.Ha karon altatod,10hónaposan is ott fog elaludni és ha már meg lesz a saját akarata azt fogja igényelni.Ezek a pici babák azt szokják meg amit te jónak alakítasz ki neki,ha azt alakítod ki,hogy kaja,büfi ,ágyikó,ezt fogja megszokni,ha kéz és ringatás stb azt,de ne csodálkozz ha 2-3-4hónap múlva is felteszel egy hasonló kérdést ,mert nem fog elaludni...és ezt tényleg csak jóindulatból mondom.Írj ha segíthetek,de amúgy nekem a suttógó című könyv adta a legnagyobb segítséget és bár milyen sokan ellenkeznek ez ellen,tényleg működik a dolog csak meg kell tanulni használni.3hónapos baba mamája
2008. okt. 14. 21:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem nem lehet még ilyen korban elkényeztetni őket! Neki még arra van szüksége, hogy minél többet a közeledben legyen, érezze a szívdobogásod illatod stb. Az én fiam is kézben aludt el kb 2,5 hónapos koráig sőt napközben sokszor most is ringatnom kell (5 hónapos), de este és éjjel például egyáltalán nem igényli a ringatást.Van mikor Nekem sem jó hogy napközben a kezemben alszik el, de én nem tudom elhallgatni hogy üvölt és ő az a fajta kis srác aki addig üvölt amíg fel nem veszem, ha éppen olyan napja van. Aztán vannak napok amikor simán elalszik mindenféle ringatás nélkül. Egyetértek az egyik előttem szólóval, én is szeretem nézni mikor megnyugszik a kezemben és mosolyogva alszik el! Olyan gyorsan elmennek ezek a hónapok és eljön majd az az idő amikor azon fogunk gondolkodni hogy miért is nem ringattam többet amikor még lehetett. Nekem is van egy 11 éves fiam, ő már nem igényli annyira a simogatást, "dajkálást" (persze ez természetes), őt sem hagytam sírni annak idején, sőt jó ideig velem aludt, mégis kiegyensúlyozott normális gyerek.Szerintem hallgass az anyai ösztöneidre és minden rendben lesz!

2008. okt. 15. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!