Leírnátok nekem 10hós ekcémás babátok étrendjét?
Szia!
Ha jó a 9 hónapos ekcémás baba étrendej, akkor azt szívesen leírom. :)
Reggel szopizik kb. 100-120 ml
Délelött bio zabkása bio gyümivel. Gyümik: alma, barack, áfonya, banán, sárgabarack, szilva, szőlő
Délben szopi kb 140-150 ml majd utánna bio husis főzelék: pulyka, csirke, borjú és a zöldégek hozzá: sárgarépa, paradicsom, kicsi borsó, krumpli, karfiol, sütőtök. Vagy rizs és durumtészta hozzá. Persze tojás nélkül. A főziből általában 50-től 150 grammig eszik. Attól függ, hogy milyen éhes. És persze már darabosat is kap.
Uzsira szopi 120 ml majd 50-100 gramm gyümi
Vacsira pedig 190 gramm könyebb főzelék vagy hússal vagy nélküle, ez attól függ, hogy mennyi husisat evett aznap. Ez lehet sütőtök almával agy krumplival, sárgarépa, krumpli, vegyes főzelék. Elalvás előtt még szopi a vacsi befejezése, de ezt nem tudom mennyi lehet.
Éjjel jó esetben még kétszer szopi. Rossz esetben három vagy négy, de a négy a maximum. Igazából most a foga miatt ébred gyakrabban, mert amikor nem jött még neki, akkor egy ébredéssel is átvészeltük az éjszakákat.
Sajnos a bio kaja rettenetesen drága, de én ezzel tudom jó állapotban tartani az ekcémáját. És persze a jó krémekkel. Ti is jól tudjátok, hogy sajnos az ekcéma egyáltalán nem pénztárca kímélő, ha már csak a krémek árait nézzük és a havonta kontroll. :( Igazából nem biztos, hogy jó ahogy én etetem, de nálunk ez vált be.
Az egyik bőrgyógyász azt mondta, hogy ártok vele, ha nem adok tejes dolgokat, (babajoghurt, sajt, túró). Kipróbáltam, mert mégis ő az orvos és sajnos a saját megérzésem jött be, mert 3 nagyon picit kanál babajoghurttól nagyon csúnya lett a bőre. :( Így marad 2 éves koráig a tehéntej mentes étrend.
Azt még nem írtam, hogy mivel nincs a közelünkben bio piac, azért csak hipp és nestlé bio kajcikat kap, de már azon vagyok, hogy hogyan tudom majd beszerezni a bio dolgokat, hogy főzzek neki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!