Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hónapos a fiam, de nem...

6 hónapos a fiam, de nem fordul még hasra. Húgom szerint ez nem jó jel, visszamaradottság lehet. Ki járt hasonló cipőben? Mikor kezdett el hasra fordulni a babátok?

Figyelt kérdés
9.5 kiló a fiam, tehát nem kis súlyt kellene megmozgatnia hozzá, de akkor nem értem, hogy egyéb mást miért csinál olyan könnyedén. Pl.: nem kell tartani a hátát, ha ölben viszem, mert megtartja magát, a feje már 3 hónapos kora óta stabil, felül félfekvésből, háton fekve a lábával elnyomja magát az ágytól, stb...
2010. máj. 15. 15:46
 1/9 anonim ***** válasza:

3 hónaposan fordult hasra a babám, 6 hónaposan már mászott, forgott stb.

Én megkérdezném a gyerekorvost.

2010. máj. 15. 15:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Azért nem forog, mert nagy súlyt kellene megmozdítania hozzá. Egy-két hét és forogni fog. A barátnőm fia 7 hónapos korára forgott, 9 kiló. Majd belejön, ne aggódj.
2010. máj. 15. 16:01
 3/9 anonim ***** válasza:
rengeteg hasonló kérdés volt már, olvasgass vissza, látni fogod, hogy semmi okod az aggodalomra. Nagy a súlya, ezért lassabb.
2010. máj. 15. 16:20
 4/9 A kérdező kommentje:
Mielőtt kiírtam volna a kérdést, utánanézegettem és az olvasottak alapján éppenhogy aggódnom kell, nem megnyugodnom... :( Az itteni anyukák babáinak a 95%-a 4-5 hónaposan már vígan forgolódott...
2010. máj. 15. 16:22
 5/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam 6 hónapos korában 9.2 kiló volt. Nem forgott semerre. Egy ideig gondolkoztam, hogy vigyem-e orvoshoz vagy ne. Aztán olvastam valahol, hogy ha ráfekteted egy plédre és oda-vissza görgeted segíthetsz neki rájönni, hogy hogyan csinálja. Azon kívül, hogy nagyokat kacagott mindeközben egy-másfél hét alatt megtanult forogni. Közben leköltöztünk a padlóra(plédet teszek a baba alá) és itt még könnyebben csinálja a dolgát.

A napokban tölti a 7. hónapot és van, hogy úgy elgurul, hogy keresem.

Nem kell egyből a legrosszabra gondolni.

2010. máj. 15. 16:47
 6/9 anonim ***** válasza:
nekem 4 gyerekem va.a legkisebb nekem is 6 hós.és az enyém sem forog.de azon kivűl ő is sok mindent csinál.én nem aggódom rajt.minden gyereknek más a ritmusa.nekem mindegyik nagy baba volt és mindegyik csak 7-8 hós kora körül forgott.majd ha ugy érzi itt az ideje megfordul.és az enyémek ennek ellenére 10 hósan mentek.
2010. máj. 15. 17:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Nyugi, ez egy ilyen súlyú babának megengedett! :)

Az 1. lányunk 6 kg volt fél évesen, ő már 4 hónaposan legurult az ágyról. A 2. lányunk fél évesen több mint 8 kg volt, és csak 7 hónaposan kezdett forogni. Most 10,5 hónapos, és ha valami kell neki, akkor vagy ordít, vagy odagurul és felül. Állásba is csak akkor húzza fel magátt,ha valaki kezét foghatja:)

2010. máj. 15. 17:19
 8/9 anonim ***** válasza:
a hugod talán szakember??? tudhatnátok, hogy nincs két egyforma baba!! azért mert a többi anyuka azt mondja, hogy forog az övé, nem jelenti hogy a tied beteg lenne vagy bármi!! Persze viheted orvoshoz, megnézetheted, de szerintem ha a gyerekorvos nem mondott semmit, tök felesleges, ne sürgesd, ez nem verseny....
2010. máj. 15. 17:26
 9/9 anonim ***** válasza:
Én sem kezdenék még aggódni, de ha egy hónap múlva sem kezd el forgolódni, azért én konzultálnék gyerekorvossal, fejlődésneurológussal, esetleg Dévényes gyógytornásszal. Az én kisfiam sem kezdett el időben forgolódni, és még héthónaposan is azt mondta rá a gyerekorvos, hogy biztosan lusta. Végül "önszorgalomból" én elvittem egy Dévényes gyógytornászhoz, aki azonnal megállapította, hogy az izmai kötöttek, tornára van szüksége. Végül 8 hónaposan kezdett el forogni, de 9 hónapig kellett vele tornára járni, mert mindenben elmaradása volt, és csak 16 hónaposan kezdett el önállóan járni... Szóval aggódni nem kell, de egy vizsgálatot azért megér szerintem.
2010. máj. 15. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!