Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszeres hozzátáplált babák...

Tápszeres hozzátáplált babák anyukái. Hogy van a gyümi evés?

Figyelt kérdés
Kisfiam 19 hetes. 1 hete elkezdtük a hozzátáplálást. Elég lassan haladunk. 10 kanálnál nem eszik többet. Eddig barackot és körtét adtam neki. az almát nem ette. Nem akarom sietteni!! Várjak még pár napot vagy esetleg keverjek bele valamilyen tejpépet hátha úgy jobban eszi? És ha már eljutunk egy rendes adagig az hány ml? És a Ti babátok a tízórai gyümivel hány órát bír ki?
2010. máj. 15. 13:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Keverd el anyatejjel, ha van, vagy tápszerrel. Ha nagyon nem kell neki, akkor hagyd abba. Mi is 4 hónaposan kezdtük, de hála Istennek elég jó étvággyal haladunk. Almához kevertem barackot, az úgy nagyon finom. A répa is a barackkal, banánnal meg minden finom csak azt nem lehet mindennap adni. Keverj hozzá sinlac pépet, attól édes, de kalóriadúsabb is lesz.
2010. máj. 15. 14:01
 2/3 anonim ***** válasza:
Ja és a tízóraival kb 2 órát bír ki. Egy kis kompótos tál 3/4ét megeszi általában.Rakj először kicsi almát abba, amit szeret, aztán emeld apródonként az arányt. Első voltam ismét:)
2010. máj. 15. 14:04
 3/3 anonim ***** válasza:

szia

szerintem se siettesd.

kipróbálhatod a tejpépbe-gyümit, de előbbszerintem simán kéne megbarátkoznia még 1-2 ízzel, hogy változatosabban tudjatok tízóraizni.

esetleg lehet, hogy a savanykás ízt nem kedveli?

- érdemes almából a jó érett Gálát venni, ez édeskés. kicsit meg is párolhatod, vagy sütőben süsd meg héjastól, úgy még finomabb.

- kipróbálhatnátok a sütőtököt is, bár nincs szezonja, de talán a családban valakinek akad a fagyasztóban belőle.

- banánnál tipp: vágd ki hosszanti irányban a gyümölcs közepét (tudod, ilyen 3-as osztású, óvatosan feszítsd szét és késsel ki tudod egy mozdulattal vágni), mert egyrészt a magok fogják leginkább a székletet, másrészt fura fonalas lehet a kaki tőle, mint ha cérnaszálakat evett volna.

- a gesztenyét szokták szeretni, meggyel is isteni, almával is

az, hogy mekkora a "rendes adag" nagyon babafüggő. a lányom pl 30 ml péppel is jóllakott e kezdeti időszakban, most a fiam ugyanannyi idősen 70-80 ml-t simán bevág.

mind2nél az a módszerem, hogy kínálom gyümivel, utána közvetlenül táppal. eleinte pár nyammogásnyi gyümi csúszott le és a full adag táp. aztán kcisivel több gyümi és mellé kicsivel kevesebb táp mint egyébként... kb 3 hét alatt megfordult az arány, hogy több lett a gyümi mint a táp az adott étkezéskor, és onnantól pár nap alatt eljutottunk oda, hogy belakott gyümiből és csak pár korty tápi kellett - na innentől arra az étkezéser már nem is kníáltam tápot

és valamivel kevesebb ideigtelítette a gyümi, mintha táp lett volna, gondolom mert ez savasabb és hamrabb megéhezik tőle, tehát előrébbbjött az ebéd.

én tejpépet inkább délután/esténként szoktam adni, mert az jobban telít és azzal meg tovább húzza köv evésig, mint táppal.

remélem tudtam használható 5leteket adni, sok sikert!

2010. máj. 15. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!