Tápszeres hozzátáplált babák anyukái. Hogy van a gyümi evés?
szia
szerintem se siettesd.
kipróbálhatod a tejpépbe-gyümit, de előbbszerintem simán kéne megbarátkoznia még 1-2 ízzel, hogy változatosabban tudjatok tízóraizni.
esetleg lehet, hogy a savanykás ízt nem kedveli?
- érdemes almából a jó érett Gálát venni, ez édeskés. kicsit meg is párolhatod, vagy sütőben süsd meg héjastól, úgy még finomabb.
- kipróbálhatnátok a sütőtököt is, bár nincs szezonja, de talán a családban valakinek akad a fagyasztóban belőle.
- banánnál tipp: vágd ki hosszanti irányban a gyümölcs közepét (tudod, ilyen 3-as osztású, óvatosan feszítsd szét és késsel ki tudod egy mozdulattal vágni), mert egyrészt a magok fogják leginkább a székletet, másrészt fura fonalas lehet a kaki tőle, mint ha cérnaszálakat evett volna.
- a gesztenyét szokták szeretni, meggyel is isteni, almával is
az, hogy mekkora a "rendes adag" nagyon babafüggő. a lányom pl 30 ml péppel is jóllakott e kezdeti időszakban, most a fiam ugyanannyi idősen 70-80 ml-t simán bevág.
mind2nél az a módszerem, hogy kínálom gyümivel, utána közvetlenül táppal. eleinte pár nyammogásnyi gyümi csúszott le és a full adag táp. aztán kcisivel több gyümi és mellé kicsivel kevesebb táp mint egyébként... kb 3 hét alatt megfordult az arány, hogy több lett a gyümi mint a táp az adott étkezéskor, és onnantól pár nap alatt eljutottunk oda, hogy belakott gyümiből és csak pár korty tápi kellett - na innentől arra az étkezéser már nem is kníáltam tápot
és valamivel kevesebb ideigtelítette a gyümi, mintha táp lett volna, gondolom mert ez savasabb és hamrabb megéhezik tőle, tehát előrébbbjött az ebéd.
én tejpépet inkább délután/esténként szoktam adni, mert az jobban telít és azzal meg tovább húzza köv evésig, mint táppal.
remélem tudtam használható 5leteket adni, sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!