Verekedős a kisfiam (15hónapos) mit javasoltok?
Határozottan megmondom neki hogy ezt nem szabad, mert ez fáj . Egyébként pedig azért csinálja mert
1 tesztelgeti a határokat, mert olyan korban van
2 tele van energiával és nem tudja mire felhasználni, vagy hogyan.
Vidd ki sokat levegőre, játszótérre, foglald el olyan dolgokkal ami érdekli őt
A kérdezőnek pedig irom, hogy ez egy ilyen korszak, a gyerekek próbálkoznak, tesztelgetik a határokat hogy meddig mehetnek el, mert ebből fognak tanulni. Lehet hogy éppen az adott helyzetben túlreagálod a dolgot és ez is tetszik neki. Idővel megtanulja hogy mit szabad és mit nem. Csak következetesnek és határozottnak kell lenni, na és persze türelmesnek. És még mindig azt mondom hogy fáraszd ki, vidd le akkor többet mint eddig, vidd máshová, új helyekre. Nem lesz energiája ütögetni. :)
Az enyém is próbálkozott egy darabig, sosem csaptam érte a kezére, csak megmondtam hogy nem mert ez fáj, ha nem értette meg, betettem a kiságyba, aztán újra elmagyaráztam hogy nem szabad. Apa más módszert használ, ott játékbunyó lesz belőle. De engem már nem csapkod azóta. Csak apát, de ő meg nevet rajta. :)
Szerintem ne reagáld túl, ne borulj ki tőle, fogd fel tanulókorszaknak és rajtad múlik hogy milyen hamar tanulja meg. Meg a türelmeden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!