Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fogzáskor lehet hőemelkedése...

Fogzáskor lehet hőemelkedése a babának? Bőv. Lent.

Figyelt kérdés

Babám 6hónapos. Nincs még foga, de ma reggel feltűnt, hogy kicsit meleg a keze. Később megmértem a hőjét, mert még mindig melegnek éreztem, 37,1(levonva).

-Ennyi hőemelkedésre kell neki kúpot adni, vagy valamit? Nem fog feljebb menni a hője?

Másik dolog, hogy miután megmértem a hőjét, bekukucskáltam a szájába. Duzzadt íny, nyáladzás nincs, viszont a felső ínyén a két első fog helyén, és az egyik mellett is, tehát három helyen, pici fehér pontocska van. Ezek a fogak lennének? (Mi más?). Az létezik, hogy még nincs foga, de most egyszerre 3 jön, ráadásul mind felül? Köszi szépen a válaszokat.

2010. máj. 14. 14:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Hőemelkedésre nem kell kúpot adni, csak 38 fok felett.

A dokink szerint a fogzástól nincs láz, hanem legyengül az immunrendszer és emiatt van láz. A fiamnak 39 fokos láza volt egyik alkalommal, el is küldött a doki vizeletvizsgálatra, fül-orr-gégészetre, minden lelet negtív lett, így hát ő is azt mondta, akkor valószínűleg a fogzás okozza. Meg is jelentek hamarosan a fogacskák. F

11 hónapos koráig egy foga sem volt a fiamnak,utána 4-esével kezdtek kibújni.

2010. máj. 14. 14:55
 2/5 anonim ***** válasza:
Valószínű, hogy fogzik a babád. Sokan cáfolják, de nekem mindkettőnél volt egy kis hőemelkedés. Ne adjál kúpot, csak ha 38 fölé megy a hőmérséklete. Előfordulhat még hígabb széklet is. Mondjuk érdekes, hogy 3 felső foga készül bújni, de biztos nincs semmi rendkívüli benne. Viszont gondolom, jobban megvilesi, mintha egyenként jönnének, nyűgös is lehet. Ha van hűtős rágóka, és elfogadja, az nagyon jó, mert enyhíti tüneteket. Üdv.
2010. máj. 14. 15:00
 3/5 anonim ***** válasza:
nem hittem, hogy a fogzástól lehet hőemelkedése, de a múlthéten rácáfolt. 1 napig tartott 37,5. Elvittem a dokihoz, aki azt mondta, hogy semmi gáz a fog a bűnös.
2010. máj. 14. 15:03
 4/5 anonim ***** válasza:
A hőemelkedés és a hasmenés is attól lehet, hogy a legyengült immunrendszer miatt elkap valamilyen fertőzést, mindezt általában azért, mert az irritált fogíny miatt állandóan a szájában van a keze (nyáladzani nem mindenki nyáladzik), viszont egyébként meg a földön jön-megy (hol máshol? :o), és hiába takarítunk naponta, ott azért van "ez-az", ami szemmel nem látható...
2010. máj. 14. 15:08
 5/5 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszönöm az eddigi válaszokat!

Valóban napközben valamivel nyűgösebb mint szokott, ám ami inkább feltűnt az az, hogy nagyon nyugtalanul alszik 2-3 napja éjszaka. Állandóan fészkelődik, meg félóránként nyafog a cumiért, pedig már 5 hónapja nem ébredt fel éjszaka.

2010. máj. 14. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!