7,5 hos 10 kg babam jo igy a mozgas fejlodese? Vagy jogossan aggodok kicsit?
Mászni és ülni bőven ráér ha jól tudom 11 hónapos korig. Persze, hogy eldől ha ülteted, hiszen nem elég erős hozzá a háta. Az enyém mikor magától kiült mászásból is eldőlt, egyre tovább ült meg. Stabil ülés meg kb 1-2 hónappal később lett.
A féloldalas kúszást viszont én megkérdezném gyerekorvostól. Az se feltétlen jó, hogy hamarabb állt fel, mint ahogy mászna/ülne. Nem feltétlen jelent gondot, de szerintem egy kérdést megér.
ugy ertettem hogy nem valtja a kezet es labat hogy egyszer eggyiket teszi elore es huzza magat aztan a masikat hanem mindig ugyan az a kez lab vegzi a " munkat" a masik kezet csak lecsapja elore es megint a bal kezet hajlitja es azzal huzza magat .
Az ulesnel ezt nemtudtam, hogy amikor magatol ulnek fel meg akkor is elborulhatnak eleinte . Azthittem akkor mar szepen tudnak ulni :) allas kozbe ingadozik beremeg de nagyon erossen kapaszkodva tartja magat, ha neha elfeledkezik magarol es mar majdnem elborulna hirtelen megkapaszkodik valahol . Ahanyszor lefektetem csak megy es huzza fel magat allasba .
Nem baj, ha csak bal kéz, jobb láb a kúszás. Majd fog kommandózni :). Az én babám akkor kezdte, amikor felült, addig csak úgy kúszott, ahogy a tiéd. A babád időben van egyébként. A dévényes tájékoztatófüzetben hónapokra le van bontva az elvárt mozgás.
www.deveny.hu/tajekoztato-fuzet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!