Tud nekem segíteni valaki allergia ügyben?
Teljesen kétségbe vagyok esve.
Kislányom 8 hónapos, gyönyörű makkegészséges gyerek, 8350 gramm, 71 cm. Reggel este szopik, többi pép, főzelék, gyümöls.
Kb. 3 hete, nagyon csúnya piros foltok jelentek meg a nyakán és az arca fele ment tovább, a gyerekorvosunk szerint atópiás dermatitis, írt szteroidos krémet-hgított elocomot-, amit én nem szívesen használok, de néhánszor bekentem vele. Megvettem a Babé atópiás bőrű gyerekeknek való fürdetőt és testápolót, azóta csak azt használjuk.
Akkor a drnő szerint valami étel hozhatta ki nála, tojássárgájára és a Mildipép málnás tejberizspépjére gondoltam.Azóta már mindent evett, amit előtte, csak a málnás tejbepépet nem, azzal voltam, hogy biztos attól.
Ma reggelre nagyon csúnya megint a nyaka, tegnap este semmi sem volt még ott neki, most már nem tudom mitől jöhet ki. tegnap a következőket ette:
reggel: anyatej
tízórai: kecskeméti sárgabarack babakeksszel
ebéd: vajas kenyér falaltkák 6 db,parizer 3 morzsányi, Mildipép sárgabarackos tejbepép fél adag
uzsonna: főzelék: főtt krumpli, fagyasztott őszibarack, főtt alma, hús, pici oliva
vacsora: anyatej
Tegnapelőtt étkezése:
reggeli: anyatej
tízórai: Mildipép sárgabarackos tejberizspép
ebéd:főtt krumpli, univer bio zöldfőzelék hús
uzsonna: főtt krumpli, hús, cékla
vacsora: anyatej
Előtte lévő nap is tízóraira sárgabarackot evett babakeksszel.
A sárgabarack allergizálna be nála, a Mildipépes pépeket nem bírja?
Teljesen tanácstalan vagyok, azt sem tudom mit adjak neki ebédre.
Inni csak vizet iszik.
A múltkor mire kaptunk időpontot a bőrklinikára, elmúlt neki.
Ma délután elviszem magánrendelésre, de nem várok csodát, úgy sem fogja tudni megmondani mitől jön ki.
aki tud nekem segíteni,van tapasztalata kérem segítsen
köszönöm
Szia
Hát nálunk is volt valami hasonló a tejpépre gyanakodtam én is akkor.
Szóval receptre írt a dokink Sinlac pépet meg Milupa vaníliás rizspépet. Amióta azt esszük nem volt ilyen problémánk.
szia, ha allergiás, akokor nem a tojássárgára hanem a fehérjére, nem tudom, a babakekszben nincs-e? ill. a tejberiszpépben tej van, az is allergizálhat.
nálunk eg y nagyon csúnya viszketős dermatitis most jött elő kb 1 hónapja, 16 hósan, a bőrdoki azt mondta, hogy vírusfertőzés miatt, tehát neki nem atópiás volt.
mi is kaptunk elocomos kencét, meg hidratálót, meg rázókeverélet a viszketésre, mert azóta iszonyú éjszakáink vannak.
azonkívül még javasolta, hogy ne kapjon semmit 2 éves korig, amiben tej vagy tojásfehérje van. ill. egyéb allergizálót sem, mint aprómagvas, paradicsom, dió, citrus, csoki satöbbi. illetve ne adjak rá harisnyát se, mert nem hagyja szelllőzni a bőrét, szellősen, pamutba ölötztessem, fürdéshez patikai fürdetőkenőcs, pormentes környezet...
még nem múlt el enki, de már sokkal jobb, azt mondta az orvos, hogy kb. másfél hónap mire teljesen lefut a betegség. hát most már elmúlt róla szinte teljesen anapokban, de a karján megint visszajött, két viszketésmentes éjszaka utén most megint két napja rosszul alszik. de azért látom a javulást.
ja, és nem csak tejet nem adunk neki, hanem egyelőre semmilyen tejterméekt sem.
Sajnos mi is így jártunk. :( Nekünk a babakeksz hozzta ki. Ne adjál neki semmilyen tejpépet vagy is semmilyen tej alapú dolgot. A parizer is tiltólistás nálunk. Helyette bio husikat kap vagy is én csak bio babakajákat adok neki. A tejpép helyett ehet kásákat és tej és tojás mentes keksz receptek vannak a neten is. Nekünk ezek váltak be. Mostantól neked is nagyon oda kell figyelned!
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!