Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tud nekem segíteni valaki...

Tud nekem segíteni valaki allergia ügyben?

Figyelt kérdés

Teljesen kétségbe vagyok esve.

Kislányom 8 hónapos, gyönyörű makkegészséges gyerek, 8350 gramm, 71 cm. Reggel este szopik, többi pép, főzelék, gyümöls.

Kb. 3 hete, nagyon csúnya piros foltok jelentek meg a nyakán és az arca fele ment tovább, a gyerekorvosunk szerint atópiás dermatitis, írt szteroidos krémet-hgított elocomot-, amit én nem szívesen használok, de néhánszor bekentem vele. Megvettem a Babé atópiás bőrű gyerekeknek való fürdetőt és testápolót, azóta csak azt használjuk.

Akkor a drnő szerint valami étel hozhatta ki nála, tojássárgájára és a Mildipép málnás tejberizspépjére gondoltam.Azóta már mindent evett, amit előtte, csak a málnás tejbepépet nem, azzal voltam, hogy biztos attól.

Ma reggelre nagyon csúnya megint a nyaka, tegnap este semmi sem volt még ott neki, most már nem tudom mitől jöhet ki. tegnap a következőket ette:

reggel: anyatej

tízórai: kecskeméti sárgabarack babakeksszel

ebéd: vajas kenyér falaltkák 6 db,parizer 3 morzsányi, Mildipép sárgabarackos tejbepép fél adag

uzsonna: főzelék: főtt krumpli, fagyasztott őszibarack, főtt alma, hús, pici oliva

vacsora: anyatej

Tegnapelőtt étkezése:

reggeli: anyatej

tízórai: Mildipép sárgabarackos tejberizspép

ebéd:főtt krumpli, univer bio zöldfőzelék hús

uzsonna: főtt krumpli, hús, cékla

vacsora: anyatej

Előtte lévő nap is tízóraira sárgabarackot evett babakeksszel.

A sárgabarack allergizálna be nála, a Mildipépes pépeket nem bírja?

Teljesen tanácstalan vagyok, azt sem tudom mit adjak neki ebédre.

Inni csak vizet iszik.

A múltkor mire kaptunk időpontot a bőrklinikára, elmúlt neki.

Ma délután elviszem magánrendelésre, de nem várok csodát, úgy sem fogja tudni megmondani mitől jön ki.

aki tud nekem segíteni,van tapasztalata kérem segítsen

köszönöm

2010. máj. 14. 10:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia

Hát nálunk is volt valami hasonló a tejpépre gyanakodtam én is akkor.

Szóval receptre írt a dokink Sinlac pépet meg Milupa vaníliás rizspépet. Amióta azt esszük nem volt ilyen problémánk.

2010. máj. 14. 10:54
 2/4 anonim ***** válasza:
Csak tipp:Én babaként a csirkehúsra voltam allergiás.A párizsi kérdőjeles számomra.Vajat pedig 1 éves koráig nem ehetne.Gondolom az allergia miatt.Kálciumot is kellett volna adnia a dr-nak.
2010. máj. 14. 10:55
 3/4 anonim ***** válasza:

szia, ha allergiás, akokor nem a tojássárgára hanem a fehérjére, nem tudom, a babakekszben nincs-e? ill. a tejberiszpépben tej van, az is allergizálhat.

nálunk eg y nagyon csúnya viszketős dermatitis most jött elő kb 1 hónapja, 16 hósan, a bőrdoki azt mondta, hogy vírusfertőzés miatt, tehát neki nem atópiás volt.

mi is kaptunk elocomos kencét, meg hidratálót, meg rázókeverélet a viszketésre, mert azóta iszonyú éjszakáink vannak.

azonkívül még javasolta, hogy ne kapjon semmit 2 éves korig, amiben tej vagy tojásfehérje van. ill. egyéb allergizálót sem, mint aprómagvas, paradicsom, dió, citrus, csoki satöbbi. illetve ne adjak rá harisnyát se, mert nem hagyja szelllőzni a bőrét, szellősen, pamutba ölötztessem, fürdéshez patikai fürdetőkenőcs, pormentes környezet...

még nem múlt el enki, de már sokkal jobb, azt mondta az orvos, hogy kb. másfél hónap mire teljesen lefut a betegség. hát most már elmúlt róla szinte teljesen anapokban, de a karján megint visszajött, két viszketésmentes éjszaka utén most megint két napja rosszul alszik. de azért látom a javulást.

ja, és nem csak tejet nem adunk neki, hanem egyelőre semmilyen tejterméekt sem.

2010. máj. 14. 11:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Sajnos mi is így jártunk. :( Nekünk a babakeksz hozzta ki. Ne adjál neki semmilyen tejpépet vagy is semmilyen tej alapú dolgot. A parizer is tiltólistás nálunk. Helyette bio husikat kap vagy is én csak bio babakajákat adok neki. A tejpép helyett ehet kásákat és tej és tojás mentes keksz receptek vannak a neten is. Nekünk ezek váltak be. Mostantól neked is nagyon oda kell figyelned!

Remélem tudtam segíteni.

2010. máj. 14. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!