6 napos a kisbabám, és folyamatosan aggódom, eleget eszik e?
Az nagyon fontos, amit írtál, hogy nem sírós és sokat alszik. Ez minden bizonnyal arra utal, hogy jól van lakva. Ahogy már előttem is írták, legyen napi 6-7 pisis pelus. HA ez megvan, akkor elegendő folyadékot kap. 6 nap után még nem tudod ugye ezt "értelmezni", de a heti súlygyarapodás is mutatni fogja (ha van mérleged, akkor tudod ezt ellenőrizni), hogy minden rendben van-e.
Ugyanakkor valójában tényleg csak a baba maga tudja jelezni, hogy eleget eszik-e. Mert pl az én fiam olyan pici korában 10-ből 9-szer nem gyarapodott az előírásnak megfelelően, mert ő ilyen és kész.
Hogyan jelzi, hogy nem elég neki? Leveszed ciciről és sír/ordít. Ha kicsorog a szája mellett a tejcsi, akkor jól lakott. Apró jelekből lehet következtetni, de a legfontosabb, hogy jókedélyű legyen és gyarapodjon majd.
Sok boldogságot! Gratulálok nektek! Szoptass, amíg csak tudsz és kívánom, hogy ilyen boldog békés baba legyen mindig :)!
Szia!
Én is nagyon pánikoltam ezen az elején, főleg mert az én babám 3 kiló alatt született, most két hónapos. Mérni lehet eleinte a saját megnyugtatásodra, de én teljes idegroncs voltam az alatt az egy-két hét alatt, amíg méregettem... mérhetetlenül nyugodtak vagyunk (én és a babám is), mióta nem mérlegeljük a kajálásokat, csak hetente egyszer a súlygyarapodást! Tökéletesen fejlődik.
Az, hogy elég-e neki, valóban a kis jelekből tudod, figyeld a reakcióit. Ha nyugodt és könnyen elalszik a kajcsi után, akkor biztos minden rendben. A pocakja leggyakrabban úgyis fel fogja ébreszteni, de az első pár hétben tényleg figyelj, hogy 3 óránként azért egyen! Később már ez sem előírás, ritkulni fognak az evések, és gyorsabban végez majd, mert egyre ügyesebben szopizik! 20-30 percből lesz majd 15, aztán 10, pedig többet eszik, mint előtte fél óra alatt!
Úgy tudod még ellenőrizni, hogy biztosan elég-e a tejed, hogy a szopi után ha már letetted, megpróbálsz fejni. Ha van még mit lefejned, akkor tuti, hogy neki elég volt, amit megevett! Ez egyébként azért is jó, mert nem csökken le a tej mennyisége és amikor többet fog enni, akkor sem lesz gondod ezzel!
Jó babázást és ne aggódj, ha ő nyugodt, akkor te is teljesen nyugodt lehetsz, mert biztosan elégedett! :-)
Így van, teljesen természetes és normális minden, amit írtál. A sárgaság is szépen vissza fog húzódni és a súlyát is visszanyeri majd, sőt!!! :-)
Az a legfontosabb, hogy elégedett, kiegyensúlyozott baba! Gondolj erre és te is nyugodt és elégedett leszel és egymást fogjátok segíteni, hogy ez így is maradjon! Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!