Aki mar elkezdte a hozzataplalast mit ad 6.5-7 honapos babanak? Puresen vagy mar darabosan?
Az enyém most 8 hónapos, de pürésen kap mindent, már amit már eszik :)
Mi még most vagyunk a hozzátáplálás "kezdetén". Most többször volt beteg és örültem, hogy a tápszert elfogadja. Hétvégén szeretnék majd adni neki egy kicsit "darabosabbat". De nem siettetem, a másik kettő is szépen megtanult enni, bár néha kerülgetett a frász, ha úgy tűnt megakad a torkán.
7 hónapos a babám. 5,5 hósan kezdtük a hozzátáplálást, mert már tápszerrel ki kellett egészítenem, nem volt elég tejem.
neki nincs még foga, ezért én darabosat, kiflit, piskótát, semmi ilyesmit nem adok...azt olvastam valahol hogy ha már legalább 3 foga van, akkor adjunk ilyesmit. hozzátenném a nagytesójának 14 hónapos koráig nem volt foga..na most nyilván neki adtam ilyesmiket már 1 évesen, annak ellenére hogy nem volt foga, valahogy elcsócsálta...
szóval tésztaféléket még csak darálva kap (búzadarát, zabpelyhet, kekszet, főtt tésztát darálva a pépekbe).
ezen felül eszik húst, almát, körtét, meggyet, barackot (utóbbiakat mirelitben eltettem még tavaly), répa, sima krumpli, sütőtök, cékla, cukkini. egyenlőre itt tartunk. vízzel kínálom étkezések között, nem annyira evés után mert akkor dugig van. De mivel szopizik is, alig iszik, talán 3 kortyot egész nap...pohárból egyébként. a cumisüvegből nem issza meg a vizet.
Csak egy gyors kérdés: 2 alsó foggal te mit szeretnél jobban, pürét vagy darabos kaját?
Ez a kérdés annyira abszurd, hogy el se hiszem.
A darabokat egészben nyelné le, ha nem fulladna meg tőle... (És ha nem rágja meg jól, mert nincs mivel, emészteni is nehezebb...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!