Nem emeli a fejet, mi lehet a baja?
Sok helyen hallottam, hogy a hason fektetés hiánya szokott ilyet okozni. Persze nem minden esetre igaz, de a legtöbbre. Mivel nincs sokat hason, nem erősíti a hátizmait, nyakát, karjait, később kezdi el emelni magát.
NEM VAGYOK GYÓGYTORNÁSZ így nem akarok hülyeséget mondani..
Biztosan nem lesz baja, egészen biztos, hogy meg fogja tanulni. Csak kell neki idő. Legközelebb kérdezd meg a gyógytornászt, hogy te otthon mivel tudnád ösztönözni vagy segíteni. Nem feltétlenül a tornára gondolok.
Hanem például, hogy próbálhatod-e kitámasztani hason a karjait vagy sem (maga elé rakni "keresztbe" hogy stabilan támaszkodjon, akár úgy hogy te közben tartod a mellkasát vagy valami).
Nem értem ezt a hasaltatást. Ez az elmúlt pár évtizedben lett divat, előtte is elindultak a gyerekek. Egyik gyerekem sem tettem hasra. Átfordultak maguktól és aztán kezdtek kúszni, mászni.
Ha a gyógytornász nem javasolt mást, akkor tedd többet hátra sima felületre.
Hordozhatod is, akkor forgatja a fejét, vállát, erősödnek az izmai.
Nálunk nem volt ilyen probléma, mert szerencsére szépen emelte, és tartotta a fejét mikor hason volt.
Napjában többször próbáld hasra tenni, addig ameddig bírja, és nem kezd hisztizni.
Gyermekorvos barátunk mondta, ha lusta a baba, és emiatt nem akarja tartani a fejét, akkor fogjunk egy kisebb törölközőt, tekerjük össze, hogy egy hengert kapjunk. Ezt tegyük a baba mellkasa alá, úgy hogy a kezeit elé tesszük, így kénytelen a kezeire támaszkodni, és tartani a fejét, mivel nem tudja letenni az ágyra, szőnyegre. Tehetsz színes játékokat a baba elé, hogy felkeltse az érdeklődését, így tudod ösztönözni, hogy tartsa a fejét.
Az én kérdésem is hasonló volt pár hónapja:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak..
Valóban sokat kell hasaltatni, még ha nem is szereti: ha nincs hason, sosem fognak megerősödni a fejet emelő izmocskák...
Az is lehet, hogy valóban kicsit "lassabb" babád van. Az én kisfiam csak 6 hónaposan kezdett forgolódni, de akkor aztán minden irányba, oda-vissza:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!