Ikreket várunk, mindkettő kislány lesz. Eddig a Lelle és Villő nevekre gondoltunk. Nem nagyon van ötletünk, tudnátok mondani néhány nevet?
A Villő nagyon szép név.
A Lelle viszont szörnyű. Balatonlelle településre asszociálok, illetve egy ismerősöm egy plüssfigurát hív így.
Kutyának még elmenne, de egy kislánynak a legkevésbé sem tudom elképzelni.
Illetve a kislány még oké. De tudd, hogy a lányod lesz 40-60-80 éves nő is.
Tudom a szokásos dumát "Akkorra ezek a nevek már nem számítanak szokatlannak" , de akkor is.
Helyette inkább a Lilla nevet tudnám ajánlani.
"Amikor legelőszőr hallottam a Villő nevet, azt hittem, hogy fiú név "
Végülis nem lehet mindenki művelt ének-zenéből, irodalomból, történelemből. Akkor nem születne olyan kérdés, hogy pl. a Villő, Kende fiú-e vagy lány név, ki a fene az a Vajk, Irnik nevét még soha nem hallottam, stb. Szomorú dolgok ezek. Az is, hogy szép magyar nevek helyett egyesek rögtön külföldit ajánlgatnak.
34-es, az én kisfiam Irnik. És tényleg szégyen, hogy magyarázni kell.
Kérdező, a Lelle nagyon sok embert Balatonlellére fog emlékeztetni. A Villő gyönyörű szerintem.
Mi a baj Balatonlellével? Én szép emlékeket őrzök az ottani nyaralásról. Ilyen alapon Buda vagy Csanád se legyen a gyerek, mert azok is földrajzi nevek. Régen személynevekből lettek településnevek, most fordítva történik - mi ezzel a baj? (Pár éve engedélyezték a Kapolcsot - a szülők ott ismerkedtek meg, és így akarták hívni a fiukat.)
Aki azzal riogat, hogy 40 vagy 60 évesen mekkora problémát fog okozni, az X. néni vagy bácsi, üzenem, hogy amikor én voltam kicsi, azon háborogtak egyesek, hogy milyen lesz már a "Kriszti néni"... A poén az egészben, hogy a nagymamám házában lakott egy Kriszti néni, szóval én el tudtam képzelni. :)
"az én kisfiam Irnik. És tényleg szégyen, hogy magyarázni kell. "
Attila hun uralkodó legkisebb fia volt...Hát ez aztán tényleg szégyen ha az átlag ember nem tudja..tisztára mintha az lenne a kérdés ki volt Petőfi, vagy hogy miről szól az "Aranyember". -.-
Szerintem azért mert te csak történelmi neveket adnál a gyerekednek és ennek érdekében visszavezeted a nagyjaink családfáját, mástól nem várható el ugyan ez. Becsületre méltó hogy tudod mind ezt, de más sem lesz tőle kevesebb, ha ő meg nem. Szégyen meg inkább az hogy ezzel kérkedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!