Mi a véleményetek az Anna és Bella névvel összevont nevekről?
Pl.Annaliza Annaléna Annaregina Annamíra Annakata Annarita Annaróza Annavera
Florianna Adrianna Arianna Rozanna Marianna Lilianna Kisanna
Agnabella Dorabella Szabella Mabella Mirabella
Ezek már túl erőltetettek? Vagy jobbak a "hagyományosabb" nevek?
Pl. Zsuzsanna Julianna Annamária Annabella Izabella Johanna
Melyik nevek azok (ezek közül) amik még nem "gázak"?
Szerintem nem gáz kategória, de ezt se adnám: Mirabella
Szerintem szép nevek: Marianna, Julianna, Izabella, Johanna-ezeket adnám is.
A többi nekem túl erőltetett
Ami szerintem még belefér kategória: Annaléna, Annarita, Florianna, Rozanna, Marianna,Dorabella, Mabella, Mirabella.
Más kérdés, hogy szerintem nem szépek, de viselhetőek. Az Annabella a legszebb szerintem ezek közül, igaz, az "hagyományos"
Az alábbi neveket nem sorolnám ide, mert ezek nem tudatos összevonás eredményei, hanem eredetük szerint alakultak így:
Zsuzsanna, Marianna, Izabella, Johanna, Arianna... lehet van több is, nem néztem utánuk.
A többi nagyon erőltetett így egybe, nem tetszenek, de amúgy ezek a hagyományosak se nagyon.
Számomra a vállalhatatlanok azok, amiket az első sorban írtál. Az Annareginát ráadásul úgy olvastam, hogy Argentína :) A Kisanna meg olyan, mintha elírták volna a Kis Annát, a Mirabelláról meg a csempe jut eszembe. Ezek túlerőltettek, olyan túlkülönlegeslegyenagyerekemneve kategória.
Ami tetszik: Arianna, Marianna, Zsuzsanna, Julianna, Izabella, Annamária, Johanna. Most több nem jut eszembe.
Szerintem nem mind összetétel amit felsoroltál, de mindegy vegülis, elég ha annak tűnik.
Annabella, Mirabella, Izabella, Julianna, Johanna, Zsuzsanna nekem jól hangzik.
A többi nekem tákolmány hatású.
A többségük nagyon erőltetett mert össze nem illő stílusú neveket csapnak össze.
Nálam a Bellatrix verte ki a biztosítékot.
Ami szerintem régi és szép: Annamária, Mariann, Annabella, Izabella, Zsuzsanna
Az új névalkotások közül tetszetős és szalonképes: Annaliza (egyébként egy olasz operaénekest is így hívnak), Annaróza, Annazsófia, Lilianna, Hannaróza
Szerintem össze nem illő, illetve nevetségesen primitív nevek, amik helyet kaptak az MTA listáján: Annakata, Annabori, Annavirág, Annaregina, Lilibell, Krisztabell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!