Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A gyerekülés az "anyósülésre"...

A gyerekülés az "anyósülésre" is szabad rakni v. csak hátra?

Figyelt kérdés
2010. máj. 12. 21:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
a hordozó lehet elől, hha mentiránnyal háttal kötöd be és nincs, v ki van kapcsolva a légzsák. rendes ülés csak hátul.
2010. máj. 12. 23:40
 12/18 anonim ***** válasza:
Nálam a norm gyerek ülés nem hordozó, ha egyedül megyünk akkor előre van bekötve, és előre néz. A rendőrök nem szóltak semmit.
2010. máj. 13. 07:29
 13/18 anonim ***** válasza:

Hordozó: lehet előre is hátra is, de csak menetiránynak háttal, és előre csak akkor, ha nincs, vagy kikapcsolható a légzsák. Gyerekülés: lehet előre is hátra is.

[link]

48.§ (7) bekezdés

2010. máj. 13. 08:19
 14/18 anonim ***** válasza:
szerintem ez pont azt mondja, h előre csak menetiránnyal háttal lehet. az pedig a hordozó. de komolyan, meg kellene kérdezni 1 rendőrt erről. mert én eddig nem mertem, pedig nagy segítség lenne, hha egyedül autózunk. de eddig mindenki azt mondta/írta, h nem lehet a gyerekülés elől.
2010. máj. 13. 09:49
 15/18 anonim ***** válasza:
Lehet elől.
2010. máj. 13. 11:44
 16/18 anonim ***** válasza:

szintén 1 cikk, h nem lehet:

Gyermek utaztatása első ülésen

Első ülésre gyermekülést csak menetiránynak háttal szabad bekötni, ebből következően itt gyermek akkor utazhat, ha olyan méretű, súlyú, hogy még nem lóg ki a lába a biztonsági gyermekülésből. A babát csak a menetiránynak háttal, csak biztonsági gyermekülésben lehet szállítani és csak akkor, ha légzsák nincs, vagy ha van, kikapcsolható.

Első ülésen a csecsemőn kívül utazhat a 150 cm-nél magasabb, mindegy, hány éves gyermek, a lényeg, hogy a mérete már közelíti a felnőttekét, így biztonságosan utazhat a menetiránnyal szemben. Nála a légzsákot már nem kell feltétlenül kikapcsolni.

Tudnunk kell, hogy az első ülésen utazás a gyermek számára még így, a szabályok betartásával is sokkal veszélyesebb, mint hátul.

Egyik olvasónk azt kérdezte, mi a helyzet azoknál a járműveknél, ahol három ülés van elől, milyen szabályozás vonatkozik az első sorban középen ülő gyerekre. A szabályozás ugyanaz, mint egy hagyományos ötüléses modellnél.

Előfordul, hogy kisteherautóval nem a vállalkozás tagjai, hanem a családtagok utaznak. Ha az ilyen járműben csak egy üléssor van, az értelemszerűen első sornak számít, és itt is megfelelően alkalmazni kell az előbbi szabályokat.

[link]

innen ollóztam.

2010. máj. 13. 12:54
 17/18 anonim ***** válasza:
56%
Én linkeltem be a vonatkozó rendeletet, és bocsi, valóban csak háttal lehet bekötni a gyerekülést is. Amúgy, amit belinkeltem, az a jogszabály mai napon hatályos állapota, ennél egy rendőr sem tud biztosabbat mondani:)
2010. máj. 13. 14:30
 18/18 anonim válasza:
Jó régi kérdés! De leírom, a belinkelt jogszabály alapján lehet elöl menetiránnyal szembe. Pont ezt jelenti. Ott van feketén fehéren...
2016. nov. 9. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!