Terhesen meddig dolgoztatok? A pici születése után mikor kezdtétek újra? Először 4 órában, vagy rögtön teljes állásban?
Nagyon szeretem a munkámat, kb. 11 éves korom óta tudtam, hogy én ezt a hivatást szeretném magamnak. Nem teher, reggel nem úgy kelek fel, hogy "jaj már megint egy munkanap". Szeretnék kb. a 29.-30. hétig dolgozni, akár úgy is, hogy nem teljes állásban. Viszont a barátom ennek nem örül, merthogy stresszelek feleslegesen, van, hogy vidékre kell utazzak tárgyalás miatt és akkor előfordul, hogy késő este/éjszaka érek haza. És hogy ugyanilyen szinten megélnénk az ő fizetéséből.
Később pedig szeretnék a pici 7-8 hónapos kora körül újra elvállalni pár ügyet, amik nem igényelnek akkora munkát, nem kell miatta az ország másik végébe utaznom, stb. Szerintetek működhet? (lesz segítségünk)
Szia! Én a 32. hétig tervezek dolgozni, most vagyok a 11. héten. Én tovább maradnék otthon majd vele, olyan 2 éves koráig tervezem.
Egyelőre nagyon jól vagyok, bár ma (talán a front miatt, bár korábban sose volt ilyen) nagyon fáj a fejem.
Én is szeretem a munkámat, a 36. hétig fogok dolgozni (persze ha bírom), de nekem nem kell utazni, stresszelni és éjszakázni, sőt, akár itthonról is dolgozhatok, ha akarok.
Viszont ha megszületik a baba, én legalább 2 évig rá fogok csak koncentrálni - mert megérdemli. :) Nekem az a véleményem, hogy mindennek megvan az ideje, a munkának is, a babázásnak is, ha az ember anyagilag megteheti, akkor ne hagyja ki az első 2 évet (nem a segítségnek szülsz, hanem magatoknak!), mert pótolhatatlan.
De persze te tudod, és ami még fontosabb: majd meglátod.
37.hetig dolgoztam.
7-8 honapossal semmi eselyt nem latok a munkaba allasra.
1. gyerek áprilisi születésű volt, januárban vérezgetni kezdtem, ezért 1 hétig kórházban voltam, utána már nem engedett az orvos vissza dolgozni. Vele otthon voltam 3 éves koráig
2. gyerek február eleji, december közepétől kivettem a megmaradt szabimat, majd szintén szabin voltam januárban.
3. gyerek decemberi 2-án született, november 18-ától voltam szabin.
Vlük 2 éves korig voltam otthon, muszáj volt visszamennem, anyagi okok miatt, a GYES kevés lett volna.
Tehát a két kisebbel táppénzen nem is voltam, ha nincs az 1 hét kórház, az elsővel is végig dolgoztam volna.
Érdekes, hogy elsőnél pont nem volt stresszes a munkám, szerettem is csinálni, a légkör is jó volt. A tesók esetében már máshol dolgoztam, sokkal keményebb meló volt, sokkal stresszesebb, felelősségteljesebb, mégis végig bírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!