Hogy érjem el, hogy a fiam időben ebédeljen? 16 hónapos, és az ebéd nála nagyon későn, délután 3-4 körül van, mert előtte nem kívánja. Ne adjak neki tízóraira semmit?
Figyelt kérdés
Mi lesz, ha szeptembertől bölcsibe megy, és nem változik? Ott biztos nem kínálják majd meg még egyszer. Pedig nem eszik sokat, reggelire csak tápszert kap még, és tízóraira vagy szendvicset, vagy gyümölcsöt.2010. máj. 12. 19:43
1/6 anonim válasza:
16 hónapos gyereknek reggelire nem tápszert kellene adni, hanem rendes reggelit: pl. szendvics, szalámis kenyér, stb., uzsonnára csak kevés!!! gyümölcsöt és délben ebédet. Nem tudom, hogy idöben hogy néz ki a napirendje, de a reggelinek 7 és 9 óra közt kellene lenni, ebédnek meg 12-és 1 között.
2/6 anonim válasza:
Hú, az előző válaszoló nagyon szigorú. ;) Hát én nem így látom a helyzetet. Szerintem ha jókedvű, nem merül ki, akkor miért is ne ehetne későn? A bölcsi még nagyon soká lesz, és a gyereked nyilván okos, ott hamar rá fog jönni, hogy később nem kap enni, egy-két nap beszoktatás után nem lesz gond, ne aggódj, inkább hagyd hagy egyen ahogy ő jónak érzi, és próbálj neki minőségi ételt adni. Na meg élvezd az együtt töltött időt. :)
3/6 anonim válasza:
Húúú ezzel a reggeli tápszerezéssel vigyázni kell nagyon, környezetemben 3,5 éves fiúnak még mindig adják a junior tejitalt (2+) és annyira rászokott, hogy azzal eltelik, így a reggeli későbbre tolódik és az ebéd pedig ugyanúgy van, mint nálatok délután. A bölcsibe meg rájön, hogy nincs ebéd csak egyszer, ha nem eszik akkor éhes marad sajna.
4/6 anonim válasza:
Az elsö vagyok, nekem négy gyerekem van, és ez a rendszer jól bevált.
A bölcsi meg nem biztos, hogy még messze van, lehet, hogy pár hónap múlva már ode kellene a gyereknek járni (nem tudhatod, hogy nem kell-e az anyukának dolgoznia valami okból). Egyébként is jobb egy gyereket minél elöbb úgy szoktatni, ahogy késöbb a napirendnek lennie KELL, ugyanis egy gyereknek sokkal rosszabb, ha kialakul egy rendszer vagy szokás, és utána ezt meg kell változtatni.
Négy gyerekes anya
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi hogy írtatok. Nekem a védőnő mondta, hogy 2 éves koráig jó ha megmarad a tápszer reggelire és vacsorára. Még nem adtam neki tejet. Reggelire ezt kap, aztán tízóraira valami szendvics, gyümi, ebéd amit mi eszünk, ebből kétszer eszik, és vacsira tápszer. A reggeli pont 6-kor van, mert nem bírja tovább. Bölcsi szeptembertől lesz, és tartok attól, hogy addig a helyzet nem változik.
2010. máj. 13. 10:57
6/6 anonim válasza:
Csak még annyit, hogy nálunk naponta változik a helyzet rengeteg tekintetben, igaz nálunk nincs napirend, csak úgy csináljuk ahogy jól érezzük magunkat. ;) Nem akarok undok lenni, de ez a napirend dolog egyszerűen nem igaz. (Ezt mint gyakorló anya és pszichológus egyaránt állítom.) A napirend természetszerűen változik a különböző életszakaszokban, ahogy változik a gyerek és a körülmények. Egy pár hetes baba mást igényel mint egy pár hónapos, mást egy bölcsis, óvodás, iskolás stb. Az idegrendszer plaszticitása (rugalmassága) meglepően nagy, nem véletlen, hogy vannak olyan gyerekek, akiket állatok neveltek fel, és azokhoz hasonló képességeket fejlesztettek ki. Na azt hiszem a lényeg lejön, inkább eldugulok, úgyis mindenki maga dönt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!