Miért baj, hogy nem bírok felkelni reggelente a pici mellett?
10 hónapos a lányunk, szerencsére nagyon jó alvó a kezdetektől. Simán alszik 12-13 órát, ezért reggel elég későn 9-fél 10 környékén ébred fel.
És általában amíg ő nincs ébren, én is alszok, 9-nél hamarabb nem igazán szoktam felkelni. De gimisként is folyamatosan azért hiányoztam, mert nem keltem fel, csak 11-12 óra körül, egyetemistaként pedig úgy szerveztem az összes kötelező órámat, hogy 11 után legyenek.
A mostanővérem szerint ez gáz, merthogy a gyerek így nem tanul példát és hogy mennyi értékes órát elveszítek azzal, hogy nem kelek fel 6-7 körül...
Nálatok hogy volt?
Ti is aludtatok a pici mellett sokáig, vagy inkább hamarabb felkeltetek?
Ezt már 1x kiirtad vagy kiirta valaki.
Akkor is csak vitát szitani.....
Az biztos, hogy nem az enyém volt.
Ez az első kérdésem az oldalon!:)
Én azt mondom, hogy aludj vele, ha tudsz. Két fiam van, a Nagy 5,5 éves lesz, a Kicsi másfél. A Nagy két éves korában kezdte átaludni az éjszakát, a Kicsi még nem sajnos. Nyilván a Nagy miatt nekem kelni kell reggel, mert őt is meg a férjemet is reggeliztetem, elindítom őket. Szerencsére a férjem el tudja vinni oviba munka előtt. Szóval ha jól aludtunk,ha nem, kelnem kell. A Nagynál meg anno ezért ébredtem, mert akkor volt időm sportolni. Reggel 6-kor! :)
De ha újra kezdeném, és megtehetném, bizony aludnék addig, amíg a gyerek is. Mi ezzel a baj? Majd eljön az az idő, amikor megy a gyerek bölcsibe-oviba, anyuka munkába, és nem lehet aludni. Na majd akkor elég időben felkelni.
5-ös!
Miért főzni meg takarítani kell minden nap?
Akkor mi igen csak rosszul élünk, mert én nem minden nap pucolom ki a 130 nm-ert!
Fozni meg takaritani reggel 7-9 kozott?? Ennyire senki nem lenne buzgomocsing szuperhazimami :) :)
Aludj csak amig a kicsid, es orulj hogy kipihent anyuka lehetsz, nem az orokke karikas szemu, "bufifoltos polot is faradt vagyok kicserelni ezert mindenki tokre sajnaljon" tipusu szuperelfoglalt anyuka.
Igaz még csak 4 hónapos a kislányom, 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakát (21.00-6.00 vagy 7.00-ig).
Napközben keveset alszik. Így ha tehetem akkor én is tovább alszom, ha ő is későn kel, néha-néha. Semmi gond nincs ezzel. Nem gáz. Főzni, mosni, takarítani így is tudok. Ha a napi teendőidet így is eltudod végezni, akkor mi a problémája a mostohanővérednek? Majd ha óvodás lesz úgysem tud/tudtok aludni 10-11-ig. Elég lesz akkor beállni a "korán kelésre".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!