11 hós kisfiúnak meddig jön fel a bőr a fütyijén?
Én ebben hallgattam anyósomra, és születésétől kezdve picit húzogattam a fiamnak.
Nem erősen, csak amennyit a bőr engedett. Olyan 6-8 hónapos korára teljesen hátra lehetett húzni a bőrt. Most 4 éves, gond nélkül lehet tisztítani, SOHA semmi gondunk nem volt vele.
Viszont én is sokaktól hallom, hogy akik nem nyúlnak hozzá, azoknál kell felvágni 3-4-5 éves korban. AMi gondolom nem kellemes.
SZóval én sem értem, miért mondják, hogy nem szabad hozzányúlni. Nem erőszakosan kell rángatni, csak picit, amennyit a bőr enged.
Szerencsére pár hetes korától húztam, amennyire engedte, teljesen fel lehetett neki húzni ennyi idős korára.
Azért szerencsére, mert sajnos nephrológiára járunk, ahol szintén rendszeresen hátrahúzzák neki a bőrt és nem olyan kíméletesen. Ezzel nem volt gond, de ha nem nyúltunk volna hozzá biztos fájna neki ez a produkció. És több kérdésnél láttam már, hogy anyukák erre panaszkodnak, hogy feltépte egy orvos és nem kicsit sírt stb..
Tilos piszkalni.
A 44 szazalekos ferfi unatkozo valaszolo mar megint jott osztani a nemletezo eszt. Ignorald. Ezen az oldalon elvezkedik.
3 ev alatt nem kell piszkalni.
"Tilos piszkalni.
3 ev alatt nem kell piszkalni."
Persze, majd utána "piszkálja" az orvos, amikor feltépi, vagy felvágja. Az biztos jó lesz a gyereknek...
"A csecsemők és kisgyerekek előbőrének hátrahúzása, illetve ennek erőltetése biztosan káros - tudjuk meg dr. Verebély Tibor sebész főorvostól, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika Sebészeti osztályának vezetőjétől. - A bőr berepedezik tőle, a repedések helyén heges szűkület alakul ki, amely már nehezen, sok esetben csak műtéttel oldható. A mi gyakorlatunk az, hogy hároméves korig nem nyúlunk a fitymához, ugyanis azt tapasztaljuk, hogy az esetek túlnyomó többségében az esetleges kisfokú szűkület és az egyébként természetes letapadás magától megoldódik. Nagyobbaknál azért érdemes hátrahúzni a fitymát, mert különben a mögötte képződő váladék nem tud kiürülni, és gyulladást okozhat."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!