1,5 hós babám a fejét rendszeresen a tv felé fordítja, és mereven nézi. Olyankor mindig felveszem vagy valahogy elterelem a figyelmét, mert nem szeretném ha ilyen picin már "nézné". Egyébként romolhat a szeme?
Ilyen időskorban kezdenek a babák érdekéődni a környezetükmiránt. Minden felkelti az érdeklődésüket, ami színes, formák és alakok annak benne, és mozog. Ha épp a tévé az, akkor azt nézik. Jobb lenne persze, ha anya bábozna neki. :-) A szeme nem fog romolni tőle, de nagy a veszélye, hogy idejekorán rászokik erre az agyzsibbasztó szemrágógumira.
7 hetes kisfiú anyukája
Ez teljesen normális jelenség, hiszen hangokat ad ki magából, színes, villog. Csupa számára ismeretlen és izgalmas dolgot művel.
Azt jól teszed, hogy nem engeded neki. Nekem két gyerkőcöm van, 10 és 3 évesek. Mindkettő nézheti a tévét, persze keretek között, amit következetesen betartunk. Nem lettek úgymond tv függők.
Próbáld mással lekötni a figyelmét. Én rengeteget énekeltem, mondókáztam, verseltem nekik születésüktől kezdve. A 3 éves lányom még nem jár oviba. de közel 50 mondókát, éneket ismer ennek köszönhetően.
Csak akkor kapcsold be a tv-t, ha valóban nézed, ne háttértévézz. Sokkal jobb a szellemi fejlődésének ha te beszélgetsz hozzá és nem a készülék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!