Mi történik csípő vizsgálaton? 4 hónaposan kell mennünk.
Fura nekünk 6hetesen kelett volna mennünk (de "csak" 3és fél hónapos volt amire időpontot is kaptunk).
Babucit fogják, levetkőztetik és alaposan megmozgatják a lábait minden irányban (ahogy lehet) és megnézik a kis combhusikáin hogyan gyűröződnek.
Ez azért szükséges, hogy a csípőficamot kizárhassák. Egyébként ha meg van neki az se olyan nagy baj ilyen kor még (jobb minél elöbb észrevenni) akkor olyan spéci pelustkap láb közé, hogy elmuljon.(máskülönben egy életre sánpít majd, nekem a szomszédasszonyom ilyen)
Sajnos a vizsgálat elég kellemetlen lehet (orvosa válagotja) ezért felkészítheted rá a picit ha othon tornáztatod. A védőnőtől kérdezd meg hogy kell és npi párszor pelenkázáskor szeritem nyugodtan csinálhatod.
szia!
le kell vetkőztetni alulról, pelust szétbontani, de alatta maradhat, majd a doki jól megtekeri a kis lábait. a legtöbb gyerek üvölt, nem mintha olyan nagyon fájna, csak nem tetszik neki szerintem. megnézik, hogy egyformák-e a ráncok a két combján, majd hasra fordítják, és hátul is megnézik a combját. egy kicsit le is nyomta a doki a babám fenekét. először kötöttnek találta, egy hónapig terpeszpelust rendelt (nem hordtuk), és hogy tornáztassam minél gyakrabban. kontrollon ugyanez, majd csináltak egy röntgent is, minden rendben vele. kell menni egyébként 6 hetesen, 3-4 hósan és amikor már önállóan jár.
Felénk 3 hónapos korban kell vinni a babákat.
Ahogy előttem már leírták, a doki megtekergeti a lábait, hason fekve is megvizsgálja (az én fiam végig röhögött). Majd elküldtek röntgenre, vissza a röntgenes papírral, ahol már nem kell bemenni, csak ha a röntgenen találnak valamit. Nekünk minden rendben volt.
Nekünk egyébként is javasolta a gyerekorvos, mikor hazajöttünk, hogy megelőzés képpen hordjuk a terpeszpelust (nem mintha lett volna valami baja), így 3 hónapos koráig minden éjszaka rajta volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!